Cap al desembre.

Ens apropem al desembre. I quan semblava que ja no es podia caure més baix, s’acnsegueix. Mentre Jean Claude Juncker és anomenat doctor “honoris causa” per la universitat de Salamanca i es fa la foto al costat del seu amic i molt amic, Mariano Rajoy. El PSC, el PSOE per entendre’ns, cerca candidats per a les seues llistes. I es veu que no en troba gaires. Perquè haver de recórrer a Espadaler de número tres vol dir que no n’hi ha gairebé res, al mercat. I també es veu que recullen personal de SCC. Això ja sembla la llista de retalls.

Per la seua banda, el ministre Dastis amenaça els votants. Si no voteu el què toca, continuarem amb l’estat d’excepció (que ells li diuen 155, però que tampoc està a la constitució, tal com el perpetren). I ens volen fer creure que el President ha dit el que no ha dit, des d’allà a Bèlgica. I també discuteixen si a la manifestació del dissabte n’hi havia prou persones o no massa. I acusen Catalunya del fet que algunes empreses del seu IBEX es vagen ensorrant (Técnicas Reunidas, Gamesa…) i que la resta no alcen cap. Ara es veu que la culpa del fet que l’economia vaja cada vegada pitjor també la tenim els catalans. Però és que és normal, quan des d’una companyia com Vueling fan fora a passatgers perquè s’entesten en parlar català. Per cert; Vueling té els seients massa junts i un servei prou deficient.

Per acabar-ho d’arrodonir, aquell que fa de president, un tal M. Rajoy, situa les eleccions catalanes d’ací a cent anys i es queda tan ample. Els valencians ens manifestarem pel infrafinançament, que és un eufemisme per anomenar a l’espoli sistemàtic i continua sense ploure i sense arribar el fred. Segurament, també serà culpa nostra i no de tindre un país on tot el transport s’ha de fer per carretera, lent, car, contaminant i obsolet. O on l’energia renovable està penalitzada. O on els qui manen fa molts anys que sembla clar que cobren diners negres provinents d’aquelles empreses que ens xuclen tant com poden per serveis bàsics.

Total, que el novembre ja comença a escurçar-se i continuem viatge cap al desembre. Per cert. Que es veu que el desembre serà el darrer mes en el què el BCE comprarà deute espanyol sense fixar-‘hi massa. Diu que en compraran menys. Menys mal que van guanyar l’amistós de futbol contra Costa Rica.

Caldria anar marxant, que aquests senyors tindran molta feina, a sa casa.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *