Des de la Plana

Josep Usó

4 d'octubre de 2017
0 comentaris

El sermó.

El dissabte passat, vaig estar a una boda a Catalunya. I el capellà, que va fer la missa en Castellà perquè una part dels assistents eren d’un país del sud d’Amèrica, va dir un parell de vegades en el sermó que Déu va crear a l’home. I va dir, prou literalment: “Home i dona els va crear. A la seua imatge i semblança, els va crear. I en haver acabat, (abans Déu ja havia creat més coses, i animals, i aus i peixos…) va veure que tot el què havia creat era molt bo”.

L’endemà, el primer d’octubre, vaig veure l’actuació de dos tipus de policies, els Mossos d’Esquadra de Catalunya i la Guàrdia Civil i la Policia Nacional d’Espanya. Amb actuacions molt diferents i amb resultats i conseqüències molt distintes, també.

I ara, recordant el que va dir el capellà aquell el dissabte passat, pense jo si els països no seran com uns Déus o aprenents de Déus que també creen els seus cossos policíacs a la seua imatge i semblança. Vist el que vaig veure el cap de setmana, i mantenint la capacitat de triar, no tinc cap dubte. Catalunya. Tinc al meu favor l’opinió pràcticament unànime de tots els mitjans de comunicació del món. I en contra, tan sols aquells petits diaris espanyols que encara mantenen una ficció semblant a aquella del senyor Acebes, quan va haver de reconèixer que “hay dos líneas de investigación”. I que mai de la vida reconeixerà que les dues línies eren la bona i la seua, completament inventada.

Per si no n’hi hagués prou, em faltava escoltar la petita intervenció de Felipe VI de Espanya. Digne hereu del general que va reposar a son pare a un tron que no li pertocava en cap cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!