Sembla mentida.

A cada notícia nova que apareix, sembla que ja no serà possible superar el nivell. Una vegada la Fiscalia General del Estado Español comença a enviar citacions a tort i a dret, ja es veu que serà molt difícil que aconseguisquen cap resultat seriós en els poc més de quinze dies que resten per al primer d’octubre. A més a més, t’adones que allò que s’escriu o es diu a la premsa de la capital de l’Altiplà (o a les seues sucursals) cada vegada sona més i més estrany. Per exemple: el fiscal no interroga al major Trapero. L’informa d’allò que diu que han de fer els mossos. I de passada, informa al cap de la Guàrdia Civil i al de la Policia Nacional.

D’altra banda, la intervenció de la Guàrdia Civil a Valls o a Constantí té un cost terrible per als agents que la duen a terme. No en tinc ni idea del que els van dir que s’hi trobarien. Però de segur que no s’esperaven a mig poble fent xerinola a compte d’ells. Deuen estar enfadats i amb raó. És el mateix cas que el del conte del pastor mentider. No venia cap llop. La propera vegada s’ho agafaran amb més calma.

Quan ja t’assabentes que la Fiscalia, perquè el TC s’ho ha agafat amb calma, cita a més de set-cents alcaldes, un càlcul senzill deixa, suposant que feren cua per a declarar, un marge d’una mitja horeta per cap abans del referèndum. I penses que si això se t’ha acudit a tu, a algú més se li hauria d’haver acudit. Queda clar que la reacció de molts dels alcaldes és de no anar-hi voluntàriament.

Pel camí, un jutge prohibeix un acte a Madrid a favor del dret a decidir dels catalans i els organitzadors decideixen que es farà igualment, però que ja diran on. I que no serà a cap local municipal per tal de no perjudicar l’alcaldessa d’allà, Manuela Carmena que, per cert, també és jutgessa. I la policia impedeix un acte de la CUP a València, identifica dues parlamentàries i s’organitza un enrenou que difícilment millorarà les expectatives dels governants de Madrid.

I quan va la Guàrdia Civil i tanca la web del referèndum, s’estranyen que la Generalitat n’obri dues més des de l’estranger. Era d’esperar. Que estem en la època de la globalització. I els servidors estan ves a saber on i tothom es pensa que té la seua informació en un “núvol”. Creure que el tal núvol respecta les fronteres polítiques és d’una candidesa encisadora.

Ja de traca i mocador és la declaració de la portaveu del govern dels EUA.

I demà, comença la campanya electoral. I ja veus que començarà amb total normalitat i que ni tots els gestos, crits, amenaces, insults i demés que vaja proferint l’aparell mediàtic d’allà aturarà res.

Però és que més enllà del dia a dia, que ara ja quasi és un minut a minut, encara és l’hora que des del govern d’Espanya es faça cap proposta de cap tipus per a res. La única notícia concreta que he trobat és que Jaume Matas s’ha declarat responsable del cas Palma Arena. Res més.

Sembla mentida, però és veu que l’adversari no té més nivell. De tota manera, encara resten dues setmanes i mitja.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *