Religió Catòlica versus Ciència.

En l’actual llei educativa en vigor, un alumne que haja acabat el tercer curs d’ESO (Educació Secundària Obligatòria), haurà cursat, obligatòriament, tres hores setmanals en segon i dues més en tercer, de Física i Química. En total, cinc hores setmanals repartides en dos cursos. I si no vol tornar a cursar aquesta assignatura, ja ho pot evitar per sempre més.

Cal fer esment que en la darrera reforma legislativa, s’han augmentat les hores obligatòries de Física i Química. Concretament, s’han més que duplicat, perquè abans de la llei Wert, només eren obligatòries les dues hores de tercer curs. Ara estan les tres de segon. Però també cal aclarir que aquestes hores s’obtenen a partir de suprimir les mateixes tres hores de Biologia i Geologia. Una ciència a canvi d’una altra.

D’altra banda, aquest mateix alumne haurà cursat cinc hores setmanals de Religió Catòlica, dues a primer, dues a segon i una a tercer. Cas de no voler cursar aquesta religió, l’alumne haurà de cursar les mateixes hores de “Valors Ètics”. La diferència està en que a quart d’ESO continuarà cursant Religió obligatòriament (o els valors ètics esmentats), però no Física i Química. I al Batxillerat, més.

Després, ens diuen que les Ciències són difícils. I ens estranyem de la poca quantitat de científics que hi  ha al nostre país. Però ja se sap. Continuarem essent la reserva moral d’Occident. Pobres com les rates, però amb bona formació religiosa.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *