L’acudit.

LoDes que la policia espanyola s’ha fet càrrec del control de la documentació dels passatgers de l’aeroport del Prat, s’ha desencadenat un caos de dimensions enormes. L’excusa és que hi ha poc personal i que la policia espanyola té dificultats per a cobrir les places a Catalunya. El delegat del govern allà, el senyor Millo, un personatge que viu del tema des de l’antiga CiU fis al assimilat al PP actual, tot passant per un rebuig per part d’ERC (amb molt bon criteri) ja hauria d’haver dimitit, com a representant d’un govern incapaç de dur a terme allò que ell mateix s’atribueix. Però ni ho ha fet ni ho farà. Sembla fet aposta, però sembla que és mera incapacitat, perquè el servei que dóna RENFE amb els seus mítics retards només és comparable a aquell suc de taronja repugnant que servia IBèria (abans que la compraren els britànics) amb l’excusa que eren del “país de las naranjas”.

D’altra banda, els casos de corrupció a tots els nivells es succeeixen tan de pressa que no dóna temps ni tan sols a assabentar-se’n a temps. Ara es veu que al fiscal anticorrupció el reprovarà el parlamento del Reino. Però ell, erre que erre, es nega a dimitir, perquè això seria una “irresponsabilitat”.

De les infraestructures necessàries, ni se’n parla, mentre ens assabentem que ACS va triplicar el preu del CASTOR abans de començar l’obra. I que ningú ho va trobar estrany. I, com aquestes, tantes com en vulgueu.

Però senyors. De moment, estem governats per uns poders que s’estan especialitzant en l’acudit. En lloc de fer alguna cosa de profit, la fiscalia general del estado (quin nom més rimbombant) ha decidit querellar-se contra la consellera de governació, Meritxell borràs, per licitar un lot d’urnes (supose que per a votar) per un valor d’uns 200000 €.

Ací, d’una banda es roben els milions a milers sense que ningú faça res, ni per evitar-ho ni tampoc per a perseguir als culpables. I d’altra banda es persegueix la compra d’urnes, però només si les compren els catalans. Els andalusos en tenen i no passa res, allà.

Ja em direu si no sembla un acudit. Menys mal que ja estem a la segona meitat del mes de maig.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *