La manifestació.

Manifestació de Societat Civil Catalana 19 de març de 2017. Dolores Agenjo

Avui, veient que sols no acabaven d’omplir res, segurament preocupats pel fet inqüestionable que Catalunya s’apropa a la seua independència sense que ells (ni els que són com ells) ho puguen impedir, han decidit fer una manifestació conjunta. SCC (l’extrema dreta declarada), Ciudadanos (la crossa del PP), el PP en sí (un partit que està format en gran part per casos aïllats de corrupció) i el PSOE (que hi dóna suport però que no anava a la capçalera per vergonya, pot ser).

I ha segut un èxit. La premsa nacional parla de “milers de manifestants” (que vol dir molt pocs milers). La Guàrdia Urbana parla de 6500 i els organitzadors de 15000. Un èxit aclaparador. No com el milió que ixen cada any l’onze de setembre. Aquests valen per deu, cadascú. O per cent. O per deu mil.

Només dos petits problemes. En primer lloc, si es consideren demòcrates, el més senzill seria defensar el NO a un referèndum d’independència. Parlar de colp referint-lo als polítics catalans mentre els tribunals van deixant lliures tot de lladres declarats sense més raó que ser qui són, no els deixa en gaire bon lloc.  I, finalment; aplaudir davant la comissaria de Via Laietana significa que, segurament cap persona que ells coneguen o s’estimen haurà passat per allà en els més foscs anys de la dictadura franquista. Tot i que, segurament, els agents que hi haurà ara allà no n’hauran participat (en qualsevol cas, per qüestions d’edat).

En resum, com diuen al meu poble, de l’abundància del cor parla la boca. I, com a mostra, la persona de la foto, la única directora d’institut que no va lliurar les claus el 9N i que ens volia fer creure que l’havien amenaçada, que l’havien feta dimitir i no sé quantes coses. Se li nota a la cara que està completament espantada. I no és per a menys, perquè una manifestació encapçalada per SCC, és quasi com una manifestació del partit de LePen a França. Poca broma.

I, finalment, pel que fa al PSOE. Quin ridícul, Senyor! Recolzant l’extrema dreta mentre la presumpta candidata a la Secretaria General no sap ni què dir. Seguiran baixant.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *