Des de la Plana

Josep Usó

11 de juny de 2015
0 comentaris

Continuem els sacrificis.

 

blasco-juicio-condena-1Anit es va fer públic que el proper dilluns l’ex-conseller Rafael Blasco entrarà a la presó. Als setanta anys, després d’una vida sobrevivint a tot i a tots, ara entrarà a la presó per furtar l’ajut als més necessitats i repartir-lo entre els seus amics (i molt em tem que també tindria tallada per a ell).

I avui, dis del mateix procés, dos personatges més de la cúpula del PP, ara enfonsada, Milagrosa Martínez i Angélica Such també han començat a ser jutjades. Com a única declaració a l’entrada del jutjat, “confien plenament en la justícia”. No com el Bigotes, que diu ja que és innocent i que ja l’han condemnat socialment.

Em fa l’efecte que el nucli més dur, el que més amunt està d’aquest partit popular que sembla podrit fins el moll de l’os i més enllà, no deixa d’oferir sacrificis. I, tal i com estan les coses, sacrificis de companys. Sembla que la seva idea és que, amb una miqueta de sort, els qui els encalcen s’entretindran amb els caiguts i no continuaran la persecució. Però van arrats. Els temps han canviat. I en tots els anys que ens han malmanat, tiranitzat, robat, ofès i maltractat, han fet molts i molts enemics. Menuts i de poca importància i poder. Però molts. I ara, després de tot aquest temps, quan ens hem pogut alçar del pou en el qual ens tenien segrestats, no pararem fins que el darrer dels culpables haja pagat per tot el que ha fet. No en tindran prou, amb una peça separada del cas Gürtel. Hauran de pagar tot el que deuen.

Fa poc, vaig veure a un vídeo a una dona major, que anava en cadira de rodes i que estava a un mercat de València, que increpava a la encara alcaldessa de València, Rita Barberà. I després de dir-li tot el que li va semblar oportú, li va dir “deshonrà”.

Immediatament, vaig recordar, ja fa molts anys, a la meva àvia, que quan algú li la feia molt grossa, també li deia això: “deshonrat” o “deshonrà”. Literalment, vol dir “que ha perdut la honra”. Però, recordant el to en que ho deia la dona del mercat i en el què m’ho deia la meva àvia quan jo era menut, he recordat que és un insult terrible. Perquè la honra, quan es perd, és per a sempre. I ara, per fi, ha arribat l’hora d’assenyalar amb el dit als deshonrats. I aquests, que estan espantats, saben que mai tornaran a ser ningú. Des d’ara mateix, es converteixen en uns empestats. Han perdut el millor que tenien. La honra. El respecte per part dels demés que qualsevol té, de bestreta, només per ser persona. I, a més, caldrà que tornen el que ens han robat. Fins el darrer cèntim.

Finalment, quan ja ho tenia enllestit, m’arriba la notícia que el fins ara alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, també ha segut imputat. Semblqa que, segons el que ha signat el seu propi partit, ni tan sols podrà recollir la seva acta de regidor. Un altre més. Segur que si mireu al vostre voltant, en veieu més. Però que aquestes caigudes no us aparten la mirada de l’objectiu final, que és desarrelar la corrupció. això és com la Solitària. Que els segments que es desprenen només contenen els ous. L’elimines quan aconsegueixes fer-te amb el cap. Abans no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!