Des de la Plana

Josep Usó

23 d'abril de 2015
0 comentaris

El relleu.

 

imagesAvui s’ha publicat el RitaLeaks. Un grup de factures pagades per l’alcaldia de València o per la pròpia Alcaldessa en llocs diversos: hotels, restaurants, bitllets de tren, d’avió, regals,… Centenars de factures que pugen més de 280000 euros. Són les factures que ha aconseguit Compromís que la sotsdita Alcaldia presente. Estan classificades èr import, o per destinació, o per tipus de despesa… Una feina admirable. I demolidora per al PP valencià en particular i per al PP espanyol en general.

El llistat es presenta justament l’endemà del lapsus de la senyora de Cospedal indicant (ella és segur que no ho volia dir) a què s’ha dedicat el seu partit tots aquestos anys que ha “governat”. I també l’endemà que s’ha sabut que l’incombustible Federico Trillo, aquell que fou ministre de Defensa quan la gran invasió de la roca de Perejil (a la època d’Aznar, aquell home tan intel·ligent que confon preparació intel·lectual amb flexions d’abdominals).

Sense temps per a recuperar-se de l’assumpte Rato, tot això els deixa desmuntats per acudir a les eleccions municipals i autonòmiques del 24 de maig. Que només falten 31 dies.

Em resulta curiós que després d’anys i panys de manar sense que ningú els pogués enxampar en res, ara tot siguen colps que reben per totes bandes. Perquè abans, recordeu que semblaven immunes. Quan al cas Naseiro, no van valer les gravacions. I Fabra, Carlos, va aconseguir estirar el seu procés més de deu anys a base de canviar jutges. Però ara, no. No hi ha dia que no s’esgarre un llençol del seu ja escàs aixovar. Mentre, sembla que Podemos (no gaire) i Ciutadans (cada dia més) siguen “els nous”. Els qui han de treure’ns les faves de l’olla. Especialment, Ciutadans. Que Albert Rivera ja només falta que ens el presenten com al nou Messies.

Molt em tem que els grans empresaris, terratinents i famílies poderoses del Regne, estan maldant per desfer-se el més aviat possible dels parracs del PP que ja no els serveixen de res. I volen que “els nous” continuen remenant les “nostres” cireres en benefici d’ells. Com sempre ha segut, en aquest país. Especialment, el partit de color taronja, C’s, es presenta com a “net de corrupció” i gran perseguidor de la corrupció.

Per això m’ha agradat especialment el fet que la candidata a Madrid per aquest partit, en un encontre amb universitaris a la Complutense, ha hagut de callar. Callar i escoltar. I empassar-se un gripau de la mida de Jordi Cañas. Aquell de C’s que el van enxampar per estafa i que el van fotre fora però que després el van haver de repescar com “assessor” de JC Girauta. Es veu que el tal Jordi Cañas sap massa d’algú altre i si el deixaven sense feina (i sou, que és el que els importa) podia estirar de la manta abans d’hora. No us perdeu aquest vídeo. Una pretesa política havent de callar i empassant-se el que s’empassa sense poder dir ni piu, és impagable.

Veges que en lloc del PP no s’ensorre el veritable entramat del poder. Perquè la darrera foto del Club del Pont Aeri també era per a tirar coets. Els que quedaven del dia de la foto amb el nou Rei, feien una cara de combregar que tombava d’esquena.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!