Quin país.

1418142248_487550_1418142428_portadilla_normal

Ahir va ser un dia de grans esdeveniments judicials, al gran país que tenim a tocar i que tant ens estima. A saber:

El Fiscal Pedro Horrach demana dinou anys de presó per a l’ex-Duque de Palma per una pila de delictes monetaris. També ho fa per al seu soci, per a gairebé tots els càrrecs de l’Instituto Noos i de la empresa Aizoon. Però no només. Demana presó per a Jaume Matas i per a una pilera de responsables polítics del País Valencià. I dos detalls curiosos. Mentre demana dos anys de presó per a l’esposa del soci d’Iñaki Urdangarín, per a l’esposa d’aquest, no demana res. Diu que es trobaria en una situació d’indefensió. Quina casualitat que aquesta senyora siga la germana del Rei del país veí. I quin mèrit tindria el senyor Urdangarín per a promoure res si no hagués estat casat amb aquesta senyora? Aquestes son algunes de les meravelles judicials del dia d’ahir. Però no les úniques.

Podríeu gaudir de les declaracions de l’advocat defensor de l’esposa del senyor Urdangarín, senyor Roca i Junyent, que entre altres té el dubtós mèrit de ser un dels “pares” de la Constitución Española.

D’altra banda, també es va saber ahir que el jutge Pablo Ruz no continuarà ocupant, en comissió de serveis, la plaça que li permet instruir casos tan sucosos com ara la trama Gürtel, el cas Bárcenas, Palma Arena i uns quants més. El Consell General del Poder Judicial, format per uns quants membres anomenats pel PP i pel PSOE, van decidir que el substituiran per un altre substitut. Vejau miracle. Així, és segur que la instrucció d’aquests casos es retardarà fins més enllà de l’allau d’eleccions que es celebraran al país veí el proper any 2015 i que tant el partit en el poder, el PP, com el qui no ho està, encaren amb perspectives nefastes.

De manera que ja podeu anar pensant si a Espanya encara hi ha allò que fins i tot proclama la seua Constitució que hi ha, que és la separació de poders o si el Govern de torn fa el que li rota (o el que pot) amb la resta de poders. Ja m’enviareu les vostres opinions al respecte.

Ah! Per cert. El mateix fiscal que no veu motiu d’imputació de la senyora Cristina de Borbón y Grecia, li demana 600000 euros com a indemnització com a beneficiària a títol lucratiu dels delictes del seu marit. Com quedem? Se n’ha aprofitat de la coca o no ho ha fet? I, si ho ha fet, per què ella no és imputable i la dona del soci sí? Per què ha de pagar si és innocent?

No patiu, si no li trobeu sentit. Penseu que és la germana del Rei. La germana. No és, una parenta llunyana. Això ja ho deia el conte. Qui li posa el cascavell al gat? El Jutge Garzón? El Jutge Ruz? No; el Fiscal Horrach. Però alerta. Que encara ens falta veure què diu el Jutge Castro.

Encara queda partida.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *