Des de la Plana

Josep Usó

1 de desembre de 2014
2 comentaris

Fabra a la presó!

thumb_474__4

Aquesta vesprada, Carlos Fabra Carreras ha ingressat a la presó d’Aranjuez. Molts dels qui ens hem assabentat del fet, no en teníem gaire esperances, d’arribar a veure aquest moment. Perquè ell, Carlos Fabra és la setena generació de cacics de la mateixa família. El seu avantpassat, Victorino Fabra, el tio pantorrilles, fou qui inaugurà la nissaga, gràcies a fer de guia del general O’Donell en una de les guerres carlistes. Des d’aleshores, generació rere generació, s’han anat succeint els membres de la família al capdavant de la Diputació Provincial de Castelló.

Aquest personatge, que ha segut durant molts i molts anys el totpoderós president del PP a la província de Castelló, ara es veu sol i empresonat, abandonat pels seus. Pels mateixos que estaven disposats a fer qualsevol cosa per ell. El seu poder rau en una xarxa de clientelisme i de favors anotats curosament i retrets quan era menester. L’assumpte pel qual l’han acabat empresonant, el cas Naranjax, és una tèrbola història en la qual ell amb un amic seu, Vicente Vilar, que ja fa anys que és a la presó, monten una fàbrica de productes fitosanitaris que vulneren unes quantes patents de poderoses multinacionals del sector químic. Després d’anys de fabricar i vendre aquests productes, sembla que un assumpte de faldilles fa esclatar la societat en la qual també participaven les respectives esposes dels dos implicats. Com veureu, tota una història fosca digna d’una sèrie televisiva.

El mateix personatge és “el abuelito” de la increïble escena del “aeropuerto del abuelito“.

I, com no podia ser de cap altra manera, la vuitena generació ja està ocupant poder. La seua filla, Andrea Fabra, és diputada pell PP al Congrés. És la famosa Andrea Fabra del “que se jodan“. Casada amb Juan José Güemes, qui fou Consejero de Sanidad amb Esperanza Aguirre.

Finalment, l’home només ha segut empresonat per delicte fiscal, com ho va ser, salvant les distàncies, Al Capone.

Malament deuen anar les coses al PP quan aquest home ha acabat a la presó. Com deia aquest mateix matí el seu homònim, Alberto Fabra, President del País Valencià sense que ningú l’haja votat per a tal càrrec, avui és un dia de sentiments contraposats. Quina barra!

    1. Jo no ho sé. Però està clar que no vol estar a Castelló o prop perquè ací ha manat molts anys i això seeria una molt mala imatge per a ell. D’altra banda, la filla viu a Madrid. I supose que la presó d’Aranjuez serà més tranquil·la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!