Des de la Plana

Josep Usó

15 d'octubre de 2014
1 comentari

Cal estar a l’alçada.

Espanya no pot guanyar Catalunya, tal i com estan les coses. L’únic que pot passar és que Catalunya perda. I una possible manera de perdre és trencar la mínima unitat possible i tirar-se els plats trencats per sobre uns als altres. Els partits polítics no poden tindre tan poc sentit de País que preferesquen guanyar unes eleccions autonòmiques d’una autonomia que aviat deixarà d’existir a mantindre ferma l’aposta per la independència.

Això em sabria molt greu. Especialment, perquè li donarien la raó a un personatge tan obtús com JM Aznar, que va dir ja fa temps que això del desafiament sobiranista es resoldria sol, perquè els partits catalans es barallarien entre ells.

Senzillament, no m’ho puc creure. Perquè ara son ells, els partits polítics, els qui han de fer la propera jugada. No poden pensar seriosament en causar una decepció a la Societat d’aquesta mida i continuar existint. Així de clar, ho veig.

Cal que estiguen a l’alçada de les circumstàncies. I crec, de veritat que ho crec, que estaran.

  1. Bé, l’Aznar no va dir que es trencaria la unitat de partits sinó que es trencaria la societat catalana, i això no està passant fins on jo veig. Jo soc dels que va votar CIU a les darreres perquè vaig pensar que en Mas era el líder que ens calia, i veient com van les coses em mantinc; tenim una opció de votar i un camí a seguir.
    Crec que és quelcom que han d’entendre els partits, hi ha uns resultats electorals que donen una diversitat d’opinió però també donen un lideratge clar, en Mas té més vots que tots els altres junts, i és bo que hi hagi discrepàncies en el camí a seguir però quan hi ha una decisió presa cal anar tots a una. I si això ho entenen els partits no cal patir. I si no ho entenen els partits però ho entenem els ciutadans no cal patir, seguirem endavant; un partit com el PSC ha saltat pels aires per no voler entendre-ho i no serà l’últim.
    Crec que hores d’ara ERC ja ha dit que no és la seva opció preferida però hi donarà suport i la CUP també ha dit el mateix. ICV diu que li agrada més un 9N amb fotos de gent que no vota que no pas un 9N amb fotos de gent que vota; si no rectifiquen i volen jugar amb foc es cremaran, potser ells siguin els següents en petar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!