Des de la Plana

Josep Usó

9 de setembre de 2014
0 comentaris

El president Fabra i el sopar solidari.

Alberto-Isabel-Garcia-Tejerina-EFE_ARAIMA20140703_0154_41El President del País Valencià, que ell i els seus anomenen “Comunidad Valenciana”, es va trobar sorprés en mig d’un sopar solidari a Puçol per una ex-treballadora (i funcionària a l’atur!) de RTVV que li va treure els colors. La dona va acompanyada d’un càmera que grava tota l’escena. Que, per cert, és impagable. El més impressionant del fet, però, no és que la dona li diga tot el que li ha de dir. No. El més fort és que l’home, Alberto Fabra vull dir, no és capaç en cap moment, de respondre-li. Res. No li diu res. Veu, al meu parer amb impotència, com la dona li diu mentirós unes quantes vegades, com li retreu la seua nefasta actuació i com ell, tot un president de la Comunidad Valenciana, no té esma per a respondre ni una sola frase sencera. Quan ja ha eixit la seua acompanyant a dir qualsevol cosa, aleshores ell va i es retroba la facultat de parlar; però només en castellà. Perquè es veu que només parla (i no massa) aquesta llengua. Li demana a la ex-treballadora de RTVV que, quan vullga, que vaja al seu despatx i allà, sense càmeres… i ja no sap què més dir.

Tota la escena traspua una incompetència monumental. Aquest personatge és qui defensa, diu ell, “los signos de identidad del pueblo valenciano”. Com el tancament d’institucions públiques: escoles, hospitals, cadenes de ràdio i televisió, liderar l’augment d’aturats a tot l’estat, subvencionar col·legis privats en detriment dels públics, no atendre les necessitats dels dependents, aixoplugar lladres de tota mena sota l’empar de les institucions públiques, arrassar el barri del Cabanyal de València, falsejar comptes públics sense cap menya de vergonya i quan t’enxampen dir allò de que “no he segut jo”… Dic jo que es referirà a això, quan parla de “los signos de identidad del pueblo valenciano” que ell diu defensar.

I ja no us dic més. Aquest és el Presidente. La resta, no arriben a tan alt càrrec. Com a molt, consellers o diputats. O alcaldes. Per cert, a les Corts Valencianes tenim el rècord absolut de diputats imputats o en vies d’estar-ho. En delictes molt variats (11 de 55 del Partit Popular). Si formaren grup parlamentari, seríen el tercer.

No us pergueu el vídeo, que és molt divertit. I, per cert. Hui mateix, ha dimitit del seu càrrec de diputat valencià, David Serra, imputat pel cas Gürtel. Diu que no vol perjudicar el seu partit de cara a les properes eleccions del 2015. M’imagine que l’hauran hagut de collar i que s’ho veuen molt negre, de cara a l’any que ve, perquè ja fa molt temps que està imputat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!