El vet.

El govern espanyol veta la presència d’Artur Mas a la Cimera de la Francofonia.

Ara, el govern espanyol ha vetat la presència d’Artur Mas a la Cimera de la Francofonia. Els arnguments son d’allò més peregrins: “el govern espanyol vol incrementar la cooperació en tots els àmbits amb els països francòfons, però pensa que això és millor fer-ho com un tot i etc. etc.
A l’abril, el President Mas havia demanat d’assistir-hi com a convidat especial. Condició reservada a entitats o col·lectivitats no sobiranes que demostren compromís amb la francofocia o demostren l’us del francés com a llengua.
Del fet que hagen de recòrrer al vet per tal d’impedir l’anada del president de Catalunya, es pot deduir que ja no saben com dificultar la presència, cada vegada més notòria, de Catalunya en els fòrums internacionals. I dic dificultar i no impedir perquè això ja veuen que està completament fora del seu abast.
Al mateix temps, també es pot observar com la presència de la pròpia Espanya, en els fòrums internacionals, és més galdosa que altra cosa. Per exemple: ara sembla que Holanda no veu amb bons ulls cap càrrec per al senyor de Guindos, mentre que el Regne Unit ha tornat a cridar a l’ambaixador senyor Trillo a consultes.
I la gran diplomàcia espanyola respon cridant a consultes a l’ambaixador britànic a Madrid. Tot això, en un moment en el qual fins i tot els espanyols reconeixen que el millor seria tindre al regne Unit com a mic i no com a enemic.
però és que, fent amics, sempre han sigut massa.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *