Des de la Plana

Josep Usó

12 de febrer de 2014
Sense categoria
4 comentaris

Elogi de la ignorància

Si no en saps d’un tema, tant es quan atractiu et resulte, calla. I, si en tens ocasió, estudia. Però no en parles sense saber. Faràs riure.

El Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana ha dictaminat en contra de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Segons aquests Consellers, el Valencià no té res a veure amb el Català. I ara, els governants valencians s’ompliran la boca i s’afartaran de refregar-nos per la cara que ells tenien raó, que el Valencià ja es parlava a Atapuerca, a les illes Fidji o al cor d’Europa en el segle VIII AC. Tant és. L’únic important per ells és afirmar que català i Valencià no tenen res a veure.

No s’adonen que les seues afirmacions, com les dels seus Consellers Jurídics, uns consellers als quals han anomenat ells mateixos per al lloc que ocupen no tenen cap valor científic i que haurien de documentar tot allò que afirmen. Qualsevol dictamen científic ha d’estar ben raonat, justificat i d’acord amb la experiència.

Però d’això, de ciència, els nostres governants, no en volen ni sentir a parlar. No de bades han tancat el centre d’investigacions Príncipe Felipe, han retallat tot el que han pogut els pressupostos de les Universitats públiques i de l’ensenyament de qualsevol nivell (públic) per desviar fons cap a institucions privades, moltes vegades relacionades amb institucions que es caracteritzen per un rigor científic i ètic molt dubtós (per exemple, les escoles, instituts o universitats propietat d’ordres religioses catòliques o del propi Opus Dei). D’altres vegades, just és dir-ho, han desviat els fons cap a les seues pròpies butxaques.
No de bades, el partit que mana al País Valencià, té una quarta part dels seus diputats imputats per delictes econòmics.
I em direu:
– Quina vergonya!
I jo us respondré:
– No senyor! Vergonya cap. Que tenim raó, que som nosaltres o el caos i no n’hi ha ningú com nosaltres per a remenar les cireres. Encara que s’hagen acabat les cireres i nomes puguem bufar en “caldo gelat”.
Que les enquestes ens vaticinen que anirem al carrer tan bon punt deixem votar els ciutadans? No passa res. La culpa la tenen els catalans. I la seua llengua imperialista, que vol apropiar-se de la nostra. La nostra llengua que ni escrivim ni parlem, perquè en sóm analfabets. Però tampoc passa res, que tampoc parlem bé el Castellà i bé que estem anys i panys manant.

I ara s’han plantat davant dels seus Consellers Jurídics Consultius i els han dit:
Em feu un dictàmen que diga això i això altre. Què s’han pensat, aquests Acadèmics de la Llengua? Si ja els vam ficar nosaltres on estan!
I clar, els Consellers, que segur que cobren alguna cosa de fer de Consellers, a dictaminar “el que mane l’amo”.
Tant és que els digues que amo només en tenen els gossos. Que les persones no. Ells saben que n’hi ha que sí que en té, que saben com han arribat on estan. Segur que ho saben. I si no, pitjor per a ells.

Però el que no es podrà evitar és el ridícul còsmic de fer i mantindre una afirmació contrària a la Ciència (perquè al capdavall, l’estudi de les llengües correspon als filòlegs, que són científics) com si no passés res.
Però és que per a ells, no passa res. Son els mateixos que afirmen que “ja estem eixint de la crisi”, “que els sous no han baixat”, “que els nostres joves emigren “perquè volen viure aventures” i que aquells que busquen i re-busquen als contenidors alguna cosa per menjar, “ho faran per curiositat científica”. Són els mateixos que retallen salvatgement els pressupostos de Sanitat, Investigació, educació i, al mateix temps, dediquen recursos públics a finançar corregudes de bous. O, directament, a endollar (popularment enxufar) al parent, l’amic o el veí com a “assessor”. Encara que no sàpiga fer la O amb un canut.

Mal dia, per als valencians. Esperem que arriben prompte les eleccions i es complisquen les previsions de les enquestes. Les mateixes que ells no publiquen. Per alguna cosa serà.

Però cal ser optimiwstes, ara i sempre. Al capdavall, no hi mal que cent anys dure.

  1. Unim-nos per Declarar la Independència. Sumem-nos al clam de la DUI. Que créixi aquest clam!

    MANIFEST I 10 PUNTS PROGRAMÀTICS      UDIC Units per Declarar la Independència Catalana

    Després de la multitudinària manifestació de l’any passat, es fa cada cop més evident que els polítics en qui el poble català va dipositar la seva confiança per a caminar cap a un Estat independent no troben el camí i van donant voltes al mateix discurs del “dret a decidir” i “la consulta” però sense decidir res, ni cap intenció de fer res per avançar. Continuen esperant que l’Estat els permeti fer aquest referèndum que s’havia de fer,  però que no arriba ni arribarà! enganxats a Espanya que ens arrossega a la ruïna absoluta material i espiritual.

    Ara tindrem una nova oportunitat, m’estic referint a les eleccions europees del 25 de maig del 2014. Us plantejo una candidatura plebiscitària que sigui legitimada pel vot del poble a les urnes amb l’objectiu de declarar la independència si obté la majoria necessària. En tractar-se d’un procés electoral pel qual no hem de constituir el nostre Parlament ni decidir qui ha de governar el país (o l’Estat), això permet fixar l’objectiu en el punt que més ens preocupa i ens interessa, sense interferències ni condicionants d’altra mena. Aquesta proposta és molt ambiciosa  perquè no hi haurà cap vot que sigui sobrer. Plantejo la campanya a un any vista, per poder arribar al màxim nombre de ciutadans, la porta resta oberta a tota mena d’associacions, partits i organitzacions que estiguin disposats a acceptar els deu punts programàtics de la coalició UDIC.

    És prou evident que aquest projecte l’haurem de fer avançar entre tots els qui volem que la nostra nació esdevingui un Estat lliure i independent sense limitacions de cap mena. Convido tots els compatriotes, de tots els Països Catalans a fer-se’l seu i entrar en campanya, per fer arribar el missatge a tots els racons de la Nació i poder assolir l’objectiu  obtenint la majoria que ens permeti fer realitat el que tots desitgem: proclamar la independència!  Cosa que ens comprometem a fer, tant si és amb l’acord del Govern i del Parlament que pertoqui, com si no s’hi avenen.          


    10 PUNTS PROGRAMÀTICS DE L’UDIC     (Jordi Fornas      Països Catalans,  juny del 2013)

     

     1 – UDIC és una coalició que es constitueix amb l’objectiu de proclamar la independència de la Nació Catalana, amb una candidatura plebiscitària a les properes eleccions europees (2014) i en el marc dels Països Catalans.


    2 – UDIC proclama que la lluita per l’alliberament nacional és justa i necessària per a la supervivència del poble català, i que ha de ser l’objectiu urgent de tots els catalans per tal de superar la situació actual de submissió i espoliació.

    3 – UDIC creu que per assolir l’objectiu, és necessària la unitat del major nombre possible de forces catalanes, i convida tots els partits i organitzacions que vulguin declarar la independència, a formar-ne part.

    4 – UDIC vol facilitar la incorporació a la candidatura electoral als representants dels partits i organitzacions que entrin a formar part de la coalició disposats a posar els interessos nacionals per davant de les pròpies sigles i dels interessos de partit.

    5 – UDIC considera que només una declaració d’independència pot superar el bloqueig antidemocràtic que exerceix l’Estat espanyol, impedint qualsevol tipus de consulta popular, emparat en la seva Constitució.


    6 – UDIC es compromet, en el cas de tenir la legitimitat que ens doni el suport de l’electorat, a buscar l’acord del Parlament i del Govern de cada un dels Països Catalans per proclamar la independència des del respectiu Parlament. Si l’acord no fos possible, es proclamarà igualment la independència en aquells Països Catalans on s’hagi obtingut aquesta majoria democràtica.

    7 – UDIC promou fundar un nou estat federal entre els països que formen la Nació Catalana, i integrat a la Unió Europea si així ho desitgen i expressen els ciutadans. Amb noves lleis que s’adaptin al poble català i les seves necessitats a través d’un sistema polític democràtic, ètic i transparent, compromès amb l’eficiència i dedicat a aconseguir el benefici general dels ciutadans.

    8 – UDIC vetllarà per tal que es constitueixi l’Estat Català i participarà en el procés constituent per garantir la plena independència de la nació i la seva regeneració nacional i democràtica.

    9 – UDIC impulsarà des del Parlament Europeu aquelles polítiques que siguin favorables als interessos nacionals i econòmics dels catalans, ja siguin del nord, del sud o insulars.

    10 – UDIC denunciarà davant les institucions europees i internacionals els tractats pels quals s’ha ocupat i desmembrat la nostra nació i que contradiuen els acords internacionals reconeguts per l’ONU.

  2. Vols dir que tot és ignorància?. jo crec que és mala fe. ells bé que saben que valencià i català és la mateixa llengua, el que passa és que no s’estimen la llengua i com saben que perdran les eleccions, trauen ara lo del fantasma catalanista a vore si pesquen algo. i si poden marejar una mica i distreure’ns, millor.
    Una altra cosa és la gent a qui puguen manipular amb tot açò…  això si que és lamentable.
    Queda un any per a les eleccions i no serà l’última que en facen, no defallim i endavant!

    Salut. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!