Jordi Mayoral

El bloc de Jordi Mayoral

5 de setembre de 2015
0 comentaris

Quan queden onze partits

1- Hem viscut ja gran part de la temporada, uns mesos amb alts i baixos bastant accentuats, amb crisis, èxits i moments de glòria, esperances i desesperances, però com ens sol passar als culers, serà aquest maig que ja arriba quan sabrem si ens enduem els títols, si toquem les estrelles, si fem un temporada memorable… Si som optimistes hem de calcular que queden onze partits per disputar; per tant, valorem-ho bé.

2- La cinquena és possible. Hem de jugar contra el PSG la tornada dels quarts de final de la Champions, un partit que pot semblar un tràmit, però sabem que els tràmits en aquest punt de la competició no existeixen, perquè els de París són capaços de fotre’ns un disgust, així que màxima concentració i a apuntalar el pas a semifinals, que és on el Barça ha de ser cada temporada. Llavors, tot dependrà del sorteig, de les lesions, dels arbitratges, de Messi, d’una jugada assajada, d’un canvi a temps, de l’encert o de l’error d’un dels nostres jugadors o del rival… Arribarà la semifinal, màxima emoció i dificultat i ens diran que aquest Barça no és el millor; però també és cert que no hi ha cap equip a Europa que talli el bacallà, així que tenim dret a somiar. I vés a saber, potser arribem a la final, ens n’anem a Berlín i guanyem la nostra cinquena copa d’Europa. La il·lusió i les ganes hi són totes i hem de fer-ho tot per assolir-ho, perquè aquesta temporada és factible guanyar-la, ho tenim molt i molt a prop.

3- La lliga està ben encaminada. Després del PSG anem al camp de l’Espanyol i ja sabem que ells intentaran esguerrar-nos la temporada, que teòricament serà un partit molt difícil, però vaja, no ens queda més remei que guanyar a Cornellà i seguir atansant-nos a la lliga. Tot seguit, rebrem el Getafe, hem d’anar a Còrdova i ha de venir la Real Sociedad. El tòpic diu que no hi ha partits fàcils, però això no ho sabrem fins que els haguem jugat. Després d’aquestes jornades, hem de visitar el Calderón; aquest segurament serà el partit més decisiu per endur-nos el títol. L’última jornada, l’acabem al Camp Nou amb el Deportivo, un matx que, probablement, serà una final. A nosaltres ens queden aquests partits i el Madrid també ha de jugar els seus i ningú garanteix que ho guanyi tot, però com hem de fer sempre, hem de tirar milles, hem de posar tota la carn a la graella i vèncer en totes les batalles.

4- La final de copa. Aquest és el títol que tenim més a prop i ens el disputarem contra l’Athletic al Camp Nou. Serà una final fantàstica, amb un ambientàs que ja vénen ganes de ser-hi. És el torneig menor, però per als de Bilbao serà el partit de la temporada. Hem de fer que aquest dia sigui una festa fins que alcem el títol.

5- Són com a màxim onze partits els que ens queden. I sí, onze partits són poquíssims, i ara és hora de remar junts i no qüestionar-ho tot. I és que certament, podríem debatre a fons si ens agrada el joc de l’equip, si aquest jugador o l’altre està prou fi, si l’entrenador, si el president, però no, ara només queden, com a màximonze partits i caldrà tota la lucidesa i encert, tot el suport. És el moment del tots units fem força i de preparar-nos per viure dies inoblidables.

(Article publicat a l’Esportiu el 20/4/2015)

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!