Jordi Mayoral

El bloc de Jordi Mayoral

1 de març de 2015
0 comentaris

La candidatura que necessitem

1. Ja tenim l’anunci: les eleccions a can Barça es convocaran ben aviat. Ara és l’hora de pensar què necessitem, què ens fa falta per tornar a tenir un club campió, pioner i de referència mundial.

2. Necessitem una candidatura que concreti les línies mestres per fer del FC Barcelona la primera entitat global en l’esport. Una proposta oberta, renovadora i il·lusionant, que marqui el rumb d’un Barça admirat i de futur. Una proposta creïble i guanyadora, liderada per un persona competent, amb les idees clares i amb un lideratge col·lectiu, i acompanyat per persones honestes i preparades.

3. Necessitem una candidatura, una proposta de valor que tingui la determinació i les eines per tornar a fer del Barça un equip campió. Així, el més lògic és tornar al model d’èxit, a ser genuïns, cal donar valor al model propi de la Masia i al joc ofensiu i de possessió i comptar amb els esportistes més destacats. Per això, ens cal un director esportiu que impulsi aquest model que ens ha fet guanyar les quatre copes d’Europa que tenim. Aquest és el model també per a les seccions i, de segur, cal donar valor als equips femenins.

4. Necessitem una candidatura audaç per ser líders en ingressos i, així, poder cobrir el repte esportiu. Cal un director general i uns executius a l’altura del Barça. Hem d’innovar, hem de treure rendiment econòmic dels fans que tenim arreu del món, hem de convertir el Barça en la gran marca global de l’esport i ser a les principals ciutats del planeta. Cal arribar als acords de patrocini que el Barça mereix, associant-nos ambpartners d’interès mutu.

5. Necessitem una candidatura que encapçali un Barça democràtic, participatiu, transparent, solidari i catalanista i de tots els socis. S’han de fer referèndums de manera habitual, s’ha de renovar l’assemblea de compromissaris, fidelitzar els socis amb avantatges pel fet de ser-ne, abolir l’aval, ser transparents en la llista d’abonaments… Evidentment, cal dur a terme una remodelació singular i icònica del Camp Nou i de l’Espai Barça, perquè tinguem l’estadi preparat per als propers vint anys.

6. Necessitem que el Barça recuperi pes als òrgans internacionals com la FIFA i la UEFA. Ens cal un Barça professionalitzat amb un president i una junta directiva que marquin el rumb estratègic de l’entitat i uns executius de primer nivell que portin el dia a dia sense interferències ni interessos creats.

7. Necessitem un canvi, perquè torni la il·lusió i l’esperança. Les properes eleccions són transcendentals per generar un nou impuls, per afrontar els reptes de futur, perquè ens hi juguem el futur. Cal una proposta renovadora i que entusiasmi als socis.

(Publicat a l’Esportiu el 12/1/2015)

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!