Flashback Jerusalem

Ara fa justament un any era a Jerusalem, la ciutat dels contrastos, tres voltes santa, tres voltes traïdora. La ciutat de la pau impossible. Malgrat la distància, sovint em retorna la imatge dels terrats atapeïts, gairebé sobreposats de la ciutat emmurallada, un cúmul d’antenes i dipòsits d’aigua sobre un fons de cúpules i minarets. Em retorna el color dels carrers vius que menen a la porta de Damasc, farcits de gent, de carretons d’equilibri impossible, de fruita, dolços, roba i espècies. Em retorna el so i el silenci de les pregàries d’uns i d’altres. El record de les pedres velles, exhaustes de tanta història. Són records que no sempre em retorna la memòria dels sentits. A vegades, com avui, ho fa la pantalla, o els diaris. Records que parlen de por. D’odi. De somnis de pau. Somnis impossibles.

(Foto: Jordi Lon)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *