Ix!, de Cadaqués a la ràdio i al bosc

Als qui us interessa la riquesa de la llengua, ja debeu saber que a Cadaqués s’hi manté ben viu un parlar propi. N’és una mostra l’article salat, que encara és utilitzat per algunes persones de la vila (i que, a banda de les Illes Balears, també és present com a fòssil lingüístic en la toponímia de tota la Costa Brava i en altres indrets de la Catalunya Vella). Una altra mostra d’aquest parlar cadaquesenc és la interjecció ix!, que no té el significat derivat del verb eixir, com podia semblar, sinó que s’utilitza per saludar-se. D’aquí el nom del grup de música Ix!, alguns membres del qual tenen l’origen en aquesta població del Cap de Creus. El seu treball de debut, Autòmat infinit és una bona salutació. Heu sentit com sonen a la ràdio?

Ix!, Ràdio (Autòmat Infinit, 2008)

I com sonen al bosc..?

Ix!, El bosc (Autòmat Infinit, 2008)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *