EGAGRÒPILES

Regurgitacions d'en Jordi Lon Quintana

6 d'abril de 2009
7 comentaris

Anna Roig (o el vincle directe amb la ‘Chanson’)

Ha estat tota una troballa. Una troballa més que agradable, sorprenent, encisadora, d’aquelles que et fan somriure mentre les escoltes. Ella (la veu) es diu Anna Roig i ells (els instruments) L’ombre de ton chien. Junts han engegat un projecte musical que “si tot va com està previst”, diuen, veurà la llum el mes de maig en forma de disc: Anna Roig i L’ombre de ton chien. Us proposo de fer-ne un tast i en continuem parlant…

‘Je t’aime’, d’Anna Roig i L’ombre de ton chien (videoclip, dirigit per Lyona)

Ara que celebrem els 50 anys de l’inici de la Nova Cançó, no està de més recordar el lligam que aquest moviment va tenir amb la Chanson francesa. Un vincle directe, gairebé paternofilial. I és que tant els 16 Jutges com Raimon són més o menys hereus dels Aznavour, Brassens, Brel, Barbara, Ferré… Aquest vincle (que ha estudiat Miquel Pujadó en la seva tesi doctoral) ha estat sempre present en la cançó catalana, tot i que a finals de 60 (amb la irrupció del folk nord-americà) i especialment durant els 70-80-90 (amb la importació del rock i els estils derivats) el focus d’influència es va anar desplaçant cap a la cultura anglosaxona.

Tanmateix, el vincle no s’ha trencat mai. I Anna Roig i L’ombre de ton chien en són la prova més evident. No només per la combinació de les dues llengües, sinó també pel tractament sonor que donen a les cançons i, sobretot, pel protagonisme que hi prenen la veu i la paraula. Superada l’hegemonia roquera dels anys 90, i en un un moment on la diversitat i la qualitat de les noves propostes augura un escenari encoratjador per a la nostra cançó, crec que la veu de l’Anna Roig i la música de la seva ombra tenen molt de camí per endavant.

Nota: A banda de ‘Je t’aime’, podeu escoltar més cançons d’Anna Roig i L’ombre de ton chien al seu Myspace.

  1. Al principi m’ha transportat a la veueta fina i angelical de la Jannette. La segona vegada en el video ja he descovert matisos i entremeliadures. M’ha deixat bocabadada; preciosa la sensillesa feta veu i so

  2. I had got a desire to begin my own organization, but I didn’t have enough amount of money to do this. Thank God my close dude suggested to use the loan. So I received the term loan and realized my dream.

  3. Good article, and a pretty awesome showcase… I think should be chance for people to vote on particular comments. For example These company are great custom papers writing organization on the planet. They delivered the research papers to me on time. I will always buy Symbolism Essay from this corporation.

  4. I am recent client and I am truly gladsomewith the grades I have gotten so far. And I was truly shocked of this essay writing service! Remember that really little is needed to make a joyfullife.

  5. Yeah doubtlessly very considerate for the people it was pleasant to read about this topic! If you need to get a great job firstofall you need resume service. Study and don’t forget – if you have to work and study at the same time, there areold pros who are ready to guidance you with your resume when you under time heaviness and looking for a great job.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!