SENSACIONS

de Joan Pont i Montaner

1 de novembre de 2017
4 comentaris

República de fireta

El passat divendres el parlament de Catalunya va declarar la independència i la República Catalana. Una República de fireta. I l‘estat va endegar l’article 155. Durant el cap de setmana i aquest inici de setmana, l’estat ha anat actuant, cessant responsables del govern, alts càrrecs de la Generalitat, dels Mossos, segueix amb la intervenció dels comptes de la Generalitat, i el  fiscal general preparant querelles per tots.

Ens havien dit que ho tenim tot a punt, que tenim les estructures d’estat preparades, que hem fet molta feina a l’exterior, que tenim els primers decrets llestos… i ha resultat que al final no s’ha fet res. Ha estat una declaració “interruptus”.

Estic fortament decebut. No m’esperava aquesta república de fireta, aquesta república “no nata”. Veient el que ha passat, el que passa, crec que el passat dijous el president es va equivocar. Ens hauria de haver explicat clarament la situació, les dificultats, les amenaces de l’estat, i convocar eleccions anticipades al parlament de Catalunya, avançant-se a  l’aplicació del 155. Puc entendre la por a les represàlies a les amenaces de presó, a  la resposta irada dels defraudats de l’entorn. Potser tampoc ho hagués entès d’entrada, però avui penso que això és el que m’hagués agradat.

I ara diuen que haurem de tornar a fer eleccions autonòmiques. Tornar a defensar la lluita per la independència. I de seguida, perquè les eleccions les han convocat pel proper 21 de desembre.

Terrassa, 1 de novembre de 2017

 

    1. De hooligans i exaltats n’hi ha sempre, de gent que no espera les explicacions i llança improperis per les xarxes sense saber-ne els motius també. ontinuo pensant que el Govern ens deu algunes explicacions.

  1. Crec que erres la lectura dels fets en un aspecte decisiu: no és pas que no hi hagués res de preparat, perquè sí que hi era; és que van decidir, conscientment, no exercir la independència, i, a més a més, deixar-se prendre tots els instruments de poder. És per això que la situació és gravíssima; no pas pel 155, que, si haguéssim exercit la independència proclamada, hauria estat irrellevant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!