20 d'abril de 2008
Sense categoria
2 comentaris

EL PLA DE BOLONYA ÉS CONFLICTIU.

Han sigut diverses les manifestacions dels estudiants contra el pla de Bolonya.Les Joventuts d’Esquerra opten per encarar Bolonya com una finestra d’oportunitats que s’obrin davant nostre per millorar el futur dels estudiants i no pas com un problema,malgrat que hi han coses encara per perfilar.Una oportunitat per créixer en el nostre aprenentatge.

La filosofia de la que parteix el procés és l’adequada i pot suposar un avenç per a la població estudiantil dels Països Catalans i de la resta de la Unió Europea en general.

Malauradament,els jovents estudiants troben algunes incògnites en els mètodes i mecanismes amb què es volen assolir aquests objectius.Si no hi ha un finançament adeqüat,podria comportar una progressiva privatització de la universitat pública.

Al País Valencià ja hem tingut reduccions en l’oferta de les beques dels estudiants d’ERASMUS,cosa que en altres territoris de l’Estat Espanyol la oferta a sigut major i els ha permès vendre aquestes subvencions a empreses privades per tornar a revendre a altres estudiants,com ara els valencians i entre ells alguns alcoians.

La implantació del pla de Bolonya fa que els estudiants hagin de dedicar-se a la seva formació a temps complet,però amb la perillosa conseqüència que l’accés a la universitat acabe sent impossible per a aquelles persones de classe mitjana que a hores d’ara necessiten compaginar els estudis amb la feina.

Per això cal que aconseguim corregir la precarietat de les beques provinents del Ministeri d’Educació i Ciència.

  1. Com aconseguiràs corregir la precarietat de les beques del MEC espanyol?? Com s’ho farà aquesta gent que ha de compaginar feina i estudis?? I mencionar el tall que s’enduran les empreses privades d’un servei públic, te n’has oblidat…
    Des de les joventuts d’esquerra us hauria de caure la cara de vergonya de parlar d’ensenyament públic i de qualitat quan no teniu ni la més mínima idea de com aconseguir-ho, i vosaltres que ho teniu fàcil, que hi ha línia directe amb el deprtament d’universitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!