El dret del consum des de Girona

Reflexions de dret del consum d'en Josep Martí - el Cerverí (jurídic) de Girona -

23 d'abril de 2011
Sense categoria
0 comentaris

Sant Jordi i el consum!

Bona diada de Sant Jordi a tots i a totes!

Sant Jordi també vetlla pels drets i interessos de les persones consumidores d’arreu del nostre país i us recorda que:

Les parades on es venen llibres i roses són establiments no sedentaris on es duen a terme relacions de consum no sedentàries en un lloc fix i, d’acord amb la Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya:

– No disposeu de dret de desistiment!! (Només faltaria que els hi torneu la rosa al cap de 2 dies dient que els pètals s’han marcit o que el títol del llibre que heu comprat no us agrada… les roses es marciran… però l’amor perdurarà i el llibre us el llegiu… que el nivell de lectura al nostre país està molt baix… sense excuses!!).
– Us han de donar, com a qualsevol mena de relació de consum, un document acreditatiu del pagament efectuat (factura o tiquet de compra)… – i si resulta que quan esteu a punt d’arribar a la trama final… les pàgines us surten en blanc!!… com esmenareu la manca de conformitat davant del venedor si no disposeu del tiquet o de la factura?
– Les parades han de disposar del rètol de disposició dels fulls de reclamacions i n’han d’oferir, de forma immediata, a les persones consumidores que els requereixin (Bé, deixem-ho clar… encara no he vist cap parada de Sant Jordi que tingui el rètol esmentat i, encara menys, que disposi de fulls…).

Però no us preocupeu! Sant Jordi vetlla pels interessos de les persones consumidores de Catalunya i, si passa quelcom, sempre teniu els serveis públics de consum que us poden ajudar!

Bona diada de Sant Jordi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!