Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

6 de juny de 2016
0 comentaris

Divendres, dissabte i diumenge.

Divendres 3 de juny:
Tots els diaris tenien a la portada als senyors Oriol Pujol i Lionel Messi, ambdós per temes relacionats amb la “Justícia”.
L’Oriol Pujol sortia fotografiat amb el seu posat natural, una mica de perdonavides, amb les celles arrufades i amb el seu estil; semblava segur d’ell mateix.
Bé, diuen les persones decebudes de Convergència o la ciutadania esquerranosa, si és culpable, que el jutgin i bon vent i barca nova.
En Leo Messi el vam veure amb corbata, amb posat trist i passant la merda a ” mi papá”.
Ai las, convergents!, alerta esquerranosos de tota mena – independentistes o federalistes- ! Aquest no el toqueu que és com déu, el millor jugador del món i sobretot del nostre Barça.
NO ANEM BÉ
Dissabte 4 de juny:
Vaig fer algunes compres per Gràcia; vaig escoltar al forn que 5 “okupes” eren dins del banc expropiat.
Com diuen les meves amistats de Ponent, m’hi vaig atansar. Unes 100 persones escridassaven als Mossos d’Esquadra. M’hi vaig acostar força. A dos metres de distància aquests Mossos fan por. Van equipats fins a les dents, no se’ls veu el rostre.
De sobte, algú va cridar: assassins! i els recordà l’Ester Quintana. Els Mossos es van moure. Semblava que anaven a carregar. Vaig tenir por.
He de manifestar que la imaginació em va portar a la UB, a la Plaça Universitat, a l ‘inici de la dècada dels anys 70 del segle passat, quan “els grisos” necessitaven l’ajut de la Brigada de la Policia Nacional de Valladolid per carregar contra alumnes de menys de 20 anys. Si m’equivoco que en Falstaff em corregeixi.
NO ANEM BÉ
Diumenge 5 de juny
Aquest matí he anat a la manifestació convocada per la PDE contra el “Plan Hidrológico Nacional del PP”; hi he anat perquè conec el cabal ecològic necessari per als ecosistemes de les Terres de l’Ebre, inclosos els antròpics.
Força gent. El sol del Solstici apretava de valent al pic del migdia. Feia calor.

Al final, molt bé. Els parlaments, les referències als cabals ambientals o ecològics de l’Ebre, de la Muga o del Ter; també bé els apunts en relació a les lluites per la municipalització de l’aigua, a la UE i a la internacionalització del conflicte.
Al meu entendre ha estat especialment bé el meu company de professió i de lluites per la gestió pública i integral de l’aigua: En Narcís Prat.
Com a Catedràtic d’Ecologia de la UB, ha comentat, en anglès, un missatge especialment adreçat a la comunitat científica, que les mesures contemplades en el Pla Hidrològic aprovat no permeten, el manteniment dels ecosistemes al tram final del riu, inclòs el Delta. No es compleixen, ni de lluny, les condicions requerides dins la Directiva Marc de l’Aigua, 16 anys després de la seva entrada en vigor a la Unió Europea. Ha finalitzat la seva intervenció en la seva llengua materna tot dient: Els científics no som res sense el suport de les lluites socials.

LLARGA VIDA A L’ALIANÇA ENTRE LA CIÈNCIA I LA CIUTADANIA!

EL Llop del Montsant; Cap i Casal, vespre del dia 5 de juny de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!