Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

7 de febrer de 2015
0 comentaris

Què passa amb Podemos?

Bons amics Càtar de la Granadella; Tito, Sala, Toni Mig Dimoni, Colau del Ros , Aureli i estimades Caputxeta Vermella , Sigrid, Ventafocs i Blancaneus.
Oi que a la nostra mare terra hi vàreu fer cap entre les dècades dels anys 40 i 90 del segle passat segons el calendari gregorià?
Oi que esteu entre aquella gent que es definia abans del 9-N persones d’esquerres pel SÍSÍ ?
Oi que heu llegit Jaume Vicens, Pierre Vilar, Josep Fontana i altres historiadors?
Penseu, com jo, que qualsevol persona catalana d’arrel o d’immigració que hagi llegit alguns d’ aquests senyors sap que Catalunya és una Nació ?
Conclusió: qui ha tingut accés a aquesta informació i ho nega o és curt de gambals o és un feixista.
Fins aquí l’explicació que segur que compartim.
Podemos: Heu copsat com les nostres televisions, ràdios, diaris etc avaluen el fenomen Podemos?
Escoltant també declaracions o converses entre independentistes de centredreta i de centreesquerra, enteses aquestes definicions amb generositat , sembla ben bé que tots plegats estiguin acollonits.
Podemos no trenca la unitat del soberanisme; està trencat des que la legítima parella President Artur Mas & Cap de l’Oposició Oriol Junqueras + la troica Vila d’Abadal, Carme Forcadell I Muriel Casals han fet un salt endavant oblidant als SÍSÍ independentistes propers a la CUP, a ICV, a EUA , a la pròpia ERC i als emergents Procés Constituent o Guanyem Barcelona.
Alguns articulistes com en Salvador Cots o en Roger Palà, pensen com jo que Podemos pot desestabilitzar el mapa política espanyol i crear juntament amb el Procés i d’altres moviments que es mouen a Catalunya estilets que poden canviar allà i aquí l’escenari polític que tenim des de l’any 1978.
No em fa gràcia Podemos, mai m’han agradat iniciatives d’esquerres aparegudes a Espanya amb pretensions d’establir-se orgànicament al Principat però malgrat la meva resistència crec que tot plegat pot ajudar-nos a avançar.
Amb rigor no es pot acusar de lerrouxista a en Pablo Iglesias.
Crec que la feina dels SÍSÍ és integrar a Podemos, no rebutjar-lo. Això ho està fent moderadament bé Guanyem BCN- certament Podem no té quasi quadres al Cap i Casal-; també la CUP pot fer bona feina entre la gent més jove, viver potencial de desenganyats cap a Podem.
El Llop del Montsant, Clot del Cirer , febrer de 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!