Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

13 de novembre de 2014
0 comentaris

JUSTA LA FUSTA

Estem de gran enhorabona!!!!!!!!!!!!!! Ha sortit fantàstic.

Ha estat un esdeveniment històric. Per primera vegada els catalans i el nostre govern hem actuat al marge d’una prohibició expressa del Govern d’Espanya, el Tribunal Constitucional, el Consell d’Estat i tot el que caigui. L’autodeterminació de Catalunya ha començat. Ja l’hem practicat per primera vegada.

Fa un mes vaig discutir amb molta vehemència amb un militant del PSC. Molt treballador pel partit, de la línia oficialista PSOE. M’assegurava i re-assegurava que la consulta no es faria perquè no es podia fer. No se quantes prohibicions i malediccions ens caurien si es feia. Era impensable que es fes. Casualment me’l vaig trobar ahir a la tarda a la plaça de Sant Jaume. Sense intenció de molestar-lo però perquè veies com anava d’equivocat li vaig dir: Veus, s’ha fet i no ha passat res. De fet, ell també va anar a votar.

Per una vegada he de dir que coincideixo plenament en el diagnòstic que ha fet un líder destacar de Ciudadanos: El Sr. Rajoy ja no mana en una part del territori d’Espanya. Justa la fusta.

A més de la participació, també el resultat és espectacular. Per tot, a tot arreu, ha guanyat el SI SI per majoria absoluta. També a Nou Barris, a Santa Coloma, a Badalona, a Cornella. Dic aquests llocs perquè són coneguts per tenir més gent que ha vingut de fora de Catalunya. Allà s’ha guanyat per marges del 50-60% quan en altres s’ha guanyat pel 80-95%. Però això és el de menys. L’important, l`èxit majúscul, és que no hi ha dues Catalunyes. N’hi ha una de tota sola que vota Si Si. Això no passa ni a la mateixa Escòcia.

Que vigili el Sr. Herrera amb el seu Si No. Que no s’equivoqui si ha votat això pensant en els “vinguts de fora”. Potser resulta que aquests busquen algú que els integri definitivament a Catalunya que és la pàtria dels seus fills i dels seus néts.

I ara què? Doncs continuar en la lluita cap a la independència. Primer de tot, mantenir la Unitat. És fonamental. Aquest èxit d’ara hagués estat impossible només amb l’impuls de la Generalitat sense el suport dels partits sobiranistes. Aquest èxit hagués estat impossible només amb l’impuls de l’ANC, Òmnium i els partits sobiranistes sense el suport de la Generalitat.

Hi ha punts de vista diferents però cal posar-se d’acord. I s’hi posaran. Els partits sobiranistes (CiU, ERC, Iniciativa i CUP) han demostrat que malgrat els seus interessos particulars i les seves equivocacions, al final han posat els interessos del conjunt de la població catalana per damunt de tot. Doncs, que continuïn en aquesta línia. Això els serà beneficiós a la curta i a la llarga.

Encara queda molta feina però l’Estat Espanyol fa una imatge de descomposició enorme. I no tant per les contradiccions del govern, amb canvis d’opinió i de tàctica política, sinó per l’absoluta incapacitat del partit del govern (PP), el partit de l’oposició (PSOE) i l’opinió publicada (El País, ABC, El Mundo, La Razón, i també TVE, Tele5, Antena 3) d’acceptar la realitat. Aquesta els és tan dura que s’entesten en viure en un món de fantasia. Diuen que un sol home ha entabanat tot un poble i l’ha convençut per anar a la independència. No hi ha pitjor cec que el que no vol veure-hi. Però al món hi ha molts més polítics i aquests si que tenen interès en saber i veure les coses. I la imatge d’Espanya cada dia els agrada menys.

Toni Migdimoni

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!