30 de juliol de 2007
Sense categoria
5 comentaris

Preguntes retòriques (V)

No penseu, doncs, que les línies bàsiques de l’estratègia, del discurs i de la pràctica d’ERC han d’abastar:

  1. la radicalitat democràtica,
  2. els valors republicans adaptats als moments actuals,
  3. fer d’esquerra nacional, es a dir, fer alhora política nacional independentista/sobiranista i polítiques socials de progrès,
  4. capacitat de lideratge polític i social,
  5. recuperació de la centralitat política,
  6. discurs fresc, innovador, divers, plural, polièdric, creador d’il.lusió,…,
  7. un partit integrador de diverses sensibilitats ideològiques i polítiques,
  8. un partit obert als més competents, amb més capacitats i millors actituds, als que excel.leixen,…??.

  1. Res de tot això. Es fer volar estels. Si a ERC se l’entengués ja seria molt. No hi ha qui compri el discurs aquest d’estar el govern sense trencar cap ou. No s’entén tampoc la por al Montilla. De fet gairebé res no s’entén del partit. On és l’ERC d’abans?

  2. Crec que sols us ha quedat el punt 5.

    De radicalitat democràtica no queda res, no teniu capacitat de reacció i un demòcrata autènticament radical l’ha de tenir. De valors republicans, no els veig enlloc i per descomptat si adaptat al temps modern vol dir agenollar-se davant el Juancar, no comento més. Polítiques socials segons Carod era el que va fer el primer govern de Pujol, per tant ja teníem CiU per a allò, i política independentista està aparcada i no cal ensenyar paquet com diu Puigcercós. Lideratge,després de pagar la mani del 18F, ja no en queda.Discurs fresc, ja no se sent ni en campanya, no il.lusioneu. Diverses sensibilitats, em sap greu però el votant sociata mai us seguirà ja ho heu vist, jo ho comprovo cada dia. El punt 8 no el comento…

    Però clar, pretendre abastar la centralitat política amb un discurs equívoc, mediocre, poruc i sobretot, al marge de la resta de punts, és voler jugar a CiU i PSC. Molt interessant per Esquerra, suposo.

    Pero no per mi.

    Molta sort…

  3. 0. Credibilitat.

    En aquest moments ERC, gràcies a l’estratègia de Carod i Puigcercós de pactar a la baixa amb PSC-PSOE i com a conseqüència d’això la manca de reacció al desgavell actual, ha perdut tota credibilitat.Ja ho vaig dir en el meu Bloc ja fa més 6 mesos què ERC tindria problemes de credibilitat amb la manera que s’ha pactat.

    Ja no serveixen les paraules, calen fets i no qualsevol fet, com per exemple fer manifestacions a Madrid , sinó fets que demostrin que els actuals dirigents d’ERC estan disposant ficar primer els principis d’ERC per d’amunt dels càrrecs. Com per exemple el que ha fet Portabella si que el fa més creïble què tots els discursos independentistes, de radicalisme democràtic o de competència en temes econòmics o culturals. Les paraules son només paraules si no van acompanyades amb fets.

    Un congrés extraordinari d’ERC Ja! si no volem tenir de passar amb un altre travessia al desert com la dels finals dels 90.

    Manel des de l’exili

  4. Absolutament d’acord amb tots els punts que exposeu. Arriba el moment però d’oferir respostes, vies de posar en pr`ctica les deficiències que tan vosaltres com molts d’altres detectem. Posem-nos mans a la feina. Compteu amb mi. Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!