14 de juny de 2007
Sense categoria
5 comentaris

Socialisme??: valors republicans i radicalitat democràtica!!

Aquests darrers dies un alt dirigent del partit ha escrit i ha dit que ell és socialista català i independentista. D’altra banda, acabem de veure que la Fundació Irla està enviant una publicació amb sengles documets de la Internacional Socialista.

D’entrada, la gent normal -que no fa massa distincions polítiques- tendeix a identificar socialista catala amb la gent del PSC, i la Internacional Socialista amb el PSOE. Si és així, no veiem massa com ens ho farem per a esgarrepar vots al PSC al conjunt de Catalunya i, molt especialment, a la regió metropolitana, com ja s’ha vist, d’altra banda, a les darreres eleccions municipals.

D’altra banda, tota la història d’ERC és molt clara. A ERC hi han militat i encara hi militen (o hi simpatitzen o la voten) socialistes, però també socialdemòcrates, liberals, demòcrates radicals, marxistes, comunistes no ortodoxes, llibertaris i anarquistes. Aquesta ha estat, i encara és, una de les grans riqueses d’ERC: la seva diversitat i la seva pluralitat que no fan més que enriquir-la i fer-la més forta.

Voler convertir a ERC en un partit socialista, encara que sigui català i independentista, només fa que debilitar-la i reduïr el seu espai polític, social i electoral.

I quins són els valors d’ERC?. Doncs, els de sempre però adaptats al mon d’avui. És a dir, els valors republicans reformulats pel segle XXI i la radicalitat democràtica.

  1. L’encertes plenament. Els tres valors d’ERC són: Catalunya, Progrés i República. I el que la singularitza respecte a altres forces catalanistes o d’esquerres és el republicanisme, que no és altra cosa que la radicalitat democràtica que tú comentes.

  2. socialisme i democràcia és incompatible, el marxisme només és pot aplicar per la força.

    Un cosa és que el votant sigui divers l’altre que els ideals i les sigles del partit és puguin canviar d’un dia per l’altra. I són llibertat, democràcia/república i catalaunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!