“Meme” Murakami

Mentre estava al Vietnam, vaig rebre l’encàrrec d’un sioux. (…)

L’Oriol em passa el testimoni per escriure el meu “meme”: reproduir el text del segon paràgraf de la pàgina 139 del llibre que ara mateix estic llegint. I després passar la jugada a altres companys i companyes blocaires, perquè facin el mateix i continuar aquesta cadena cultural.

Ara mateix estic llegint “Kafka a la platja” (Editorial Empúries) de l’autor japonès Haruki Murakami. El 2n paràgraf de la pàgina 139, diu així:

“Igual que el comandant Adolf Eichman, que tant si ho volia com si no, es va trobar immers en els somnis enormement recargolats de Hitler.”(…)

Passo el testimoni a: l’Oriol, la Lihua, al David, al Dani, a l’Òscar, i a l’Adrià (que com bé diu, no tot és futbol…). També a l’Eduard, però aquests dies va més enfeinat del compte i no crec que ho pugui llegir.


PS: inicialment (seguint la trampa de l’Oriol), pensava que havia de reproduir el 2n paràgraf de la pàgina 138. Un cop he comprovat el meu error, no puc estar-me de fer-ho donat que és molt més interessant que el de la pàg. 139, a banda que cobra més sentit després del seu post de dilluns.

“Llegeixo la història d’aquest home tan pragmàtic assegut enmig de la calma del bosc, sentint el cant dels ocells. A la guarda del llibre hi ha notes en llapis escrites amb la lletra tan característica de l’Oshima:

Tot és un problema d’imaginació. La nostra responsabilitat comença amb la capacitat d’imaginar. Yeats va escriure: In dreams begin the responsabilities. És ben bé així. Dit d’una altra manera, d’allà on no hi ha capacitat d’imaginar no en pot sortir la responsabilitat. Tal com es veu en el cas d’Eichmann.” (…)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *