ARA PARLO JO. Carles Rexach

En aquest llibre sensacional, Carles Rexach repassa amb orgull la seva trajectòria com a futbolista i entrenador, i defineix amb claredat la seva filosofia de vida. Aquesta inclou, sí, tranquil·litat i bons aliments, però també confiança en un mateix, perseverança, i en moments clau, una dosi de rebel·lió. Rexach, autocrític, admet que de vegades ell mateix ha contribuït a distorsionar la seva imatge amb frases divertides com “córrer és de covards”, i per això vol aclarir les coses. Ho fa -i tant que ho fa!- amb la intel·ligència, el sentit de l’humor i el talent narratiu que li coneixem des de fa tants anys. Incomparable Rexach! Ara que el club està en hores baixes –amb el prometedor Laporta transformat en un pusil·lànime colèric- aquest llibre de Rexach és més necessari que mai, per veure les coses amb perspectiva i remuntar l’ànim. És tota una lliço d’autoestima i, a més, t’alegra el dia. Rexach reivindica Vic Buckingham, revela la veritat sobre Kubala entrenador, col·loca al seu lloc Cruyff i fulmina Josep M. Casanovas. Sens dubte, el genial capítol japonès mereixeria més pàgines. Esperem que hi hagi un altre llibre d’aquí a un temps. Perquè en aquest país nostre tampoc no hi ha tanta gent que tingui coses per dir (ara mateix, Catalunya la presideix algú que no té absolutament res a dir) i que a més ho faci, com Rexach, amb aquell “encant especial”.

2 pensaments a “ARA PARLO JO. Carles Rexach

  1. No he llegit el llibre però segur que una “dosi” de Reixach aniria bé ara – tal i com ja dius.  Sembla que l’afició està molt nerviosa i en contra de tot sense una alternativa per proposar…  En temps com aquests cal tranquil·litat i reflexió…

  2. El “talent narratiu” del llibre es deu en gran part al periodista Bernat Soler (director d’Els Millors Anys de la Nostra Vida a Catalunya Ràdio), que ha sabut capturar molt bé el tarannà de Rexach, deixant-lo “parlar per ell mateix” sense interferir. Rexach és un crac, tens raó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *