SOMNIS D’HIVERN / WINTER DREAMS. F. Scott Fitzgerald

La col·lecció Paral·lels, d’Agde Llibres, és una de les millors iniciatives recents del món editorial català. Grans noms de la literatura hi desfilen, en versió original i en català. En aquest volum hi ha dos magnífics contes de Francis Scott Fitzgerald: el melancònic Somnis d’hivern (Winter Dreams) i el divertit Bernice es talla els cabells (Bernice Bobs Her Hair). N’apunto un fragment del primer:


Els portals eren tancats, el sol s’havia apagat i no hi havia més bellesa que la bellesa grisa de l’acer que sempre perdura. Fins i tot el dolor que ell hauria pogut suportar havia quedat enrere, en el país de la il·lusió, de la joventut, de la plenitud de la vida, oon havien florit els seus somnis d’hivern.

The gates were closed, the sun was gone down, and there was no beauty but the gray beauty of steel that withstands all time.
 

Traducció: María Causadias

 

Un pensament a “SOMNIS D’HIVERN / WINTER DREAMS. F. Scott Fitzgerald

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *