Els gladiadors del tennis

Públic i comentaristes celebren extasiats la batalla dels dos gladiadors damunt la pista de tennis. Però de l’èpica al precipici només hi ha un pas. Amb Rafa Nadal la història del tennis ha canviat. És un tennista hipermusculat i hiperresistent –dues qualitats en principi antitètiques- que ha convertit el tennis en un espectacle brutal. Els seus èxits han provocat admiració i desig d’emulació. Novak Djokovic, abans un tennista que no aguantava els partits llargs, ara supera en resistència el mateix Nadal. Andy Murray va declarar l’any passat que s’havia de “posar més fort”, i ja ho està aconseguint. Abans un tennista havia de millorar tal cop o tal altre per escalar posicions al rànking, ara la clau és “posar-se més fort”. Tothom sap què significa això en l’esport actual. Tard o d’hora esclatarà la bombolla tennística i els gladiadors –i el seu exèrcit d’entrenadors, metges i preparadors- exhibiran les seves vergonyes al sol.
Seria fàcil aplicar una mica de sentit comú i començar, per exemple, eliminant els partits a cinc sets, que són els que, principalment, estan matant aquest bonic esport.    

Nota: Cliqueu a la foto per engrandir-la. 

        

Bon any nou!

Comentaris sobre el cap d’any:
1: A TV3 la presentadora de les campanades va ben desbrigada. Em fa patir. Desitjo que s’acabi la connexió de seguida perquè es posi un abric ja. Pel que fa als de Crackòvia que l’acompanyen (abrigats), la sensació que tinc és que el filó està esgotat.

2: El concert de Cap d’Any, impressionant, com cada any. Ja no cal anar a Viena, ja la veiem tota. El director, el letó Mariss Jansons, un fora de sèrie.

3: Primer any sense calendari de Caixa de Manlleu o d’Unnim. Suposo que s’ha d’estalviar per poder pagar el director general (gairebé un milió d’euros cobra el sagal) i tota la cúpula directiva (quasi tres milions es reparteixen). Uns sous escandalosos per a una entitat financera que ja és del Banc d’Espanya i que serà venuda a preu de saldo qualsevol dia d’aquests. Vivim en un època cleptocràtica, cleptoborbònica i cleptobancària.   

4: Ahir al vespre a la tele, El Falcó i la Flexta, amb Burt Lancaster, Virginia Mayo i Nick Cravat. Mira que la tenim en DVD i l’hem vista un munt de vegades. Però ens hi vam tornar a enganxar tots.

Bon any nou!