Benedito, Ingla, Ferrer i Rosell a Catalunya Ràdio

Aquestes són les meves impressions del debat…

Agustí Benedito
. El millor orador, àgil, preparat i convincent. El populisme el perd quan parla dels socis no abonats, però és comprensible: d’algun lloc ha de treure els vots.
Marc Ingla. La gran decepció de la campanya. Quan busca el cos a cos amb Rosell arriba a extrems ridículs. Quan fa declaracions d’intencions, les seves afirmacions sonen preparades i buides.
Jaume Ferrer. Correcte i tranquil, potser massa. S’explica bé però li falta sang i entusiasme. No sembla un líder, sinó un bon segon. En qualsevol cas, per al continuisme sembla una millor opció que Ingla.
Sandro Rosell. El to relaxat que mostra a les entrevistes es converteix en encarcarament i nervis als debats. Li costa acabar les frases i exhibir contundència. Però no l’ha pifiada, i amb això ja en té prou.  

Foto: MD

EL EXPEDIENTE ARCHER. Ross Macdonald

Aquest llibre recull els dotze contes que va escriure Ross Macdonald amb el seu famós detectiu Lew Archer com a protagonista. El llibre també inclou, al final, onze breus inicis de novel·les que no van ser continuades. En total són més de 500 pàgines indispensables, perquè de Ross Macdonald només n’hi ha haugt un. Cap més escriptor de novel·la negra no té la perspicàcia psicològica, el domini dels diàlegs, la imaginació descriptiva i el talent en l’elaboració de les trames del creador de Lew Archer.  Una gran lectura.