Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

28 d'octubre de 2010
2 comentaris

Parlament de la Señorita Pepis

Perdoneu que sigui així de clar, però la noticia que avui publica els diaris respecte que el PP portarà al Tribunal Constitucional la prohibició als toros que va aprovar el Parlament de Catalunya, em referma el que Reagrupament per boca del Dr. Carretero porta dient des de fa anys: Tenim un Parlament de Fireta.

Si el nostre Parlament no és capaç fer valer la seva sobirania per poder decidir una cosa tan banal com prohibir els toros, com podrà fer lleis que ens ajudin a fer front a la situació actual que viu Catalunya?

Quan el Sr. Mas promet que si guanya, reduirà a la meitat l’atur o aconseguirà el concert econòmic, sap que menteix. Quan el Sr. Puigcercós diu que el votin perquè si guanya aconseguirà fer un referèndum vinculant per la independència, sap que menteix.

Però el més greu, no és que aquests líders menteixin, sinó que hi hagi persones que se’ls creguin. Que necessiten més els ciutadans catalans per adonar-se de l’engany que representa el marc actual polític?

El Parlament de Catalunya si vol ser considerat com un Parlament de debò, només pot fer una cosa: Proclamar unilateralment la independència.

Per fer-ho, cal primer una majoria de diputats disposats a fer-ho i assumir totes les conseqüències. No es tracta d’anar un grup de diputats més o menys reduït i fer un brindis al Sol. És tracta d’aconseguir que 68 o més diputats, després d’haver promès als electors catalans que si els voten, entrin al Parlament i en un Ple solemne, davant de tot el món, proclami  que el poble català es proclama com un Estat Sobirà, lliure i social dins de la Unió Europea. Un Estat que té una Constitució pròpia, que és votada com a provisional i a partir d’aquí, comença un procés més o menys llarg, però no més de 6 mesos, a on es prepara un referèndum de ratificació d’aquest nou Estat i Constitució. Aquest referèndum es fa sota l’auspici internacional i no pas sota les autoritats espanyoles. Ni el Rei, ni Zapatero, ni Aznar o Rajoll, podran venir a fer campanya contra el NO, perquè el referèndum i la seva campanya només serà pels catalans. Estic segur que el SI guanyaria de carrer.

Quina de les opcions polítiques que és presenten a aquestes eleccions del 28N proposa aquest full de ruta des del primer dia. Només hi ha una: Reagrupament Independentista.

Si voleu que el Parlament de Catalunya deixi de ser el de la señorita Pepis, ja sabeu a qui heu de votar. Si voleu que continuí com ara, voteu als de sempre i els nostres polítics podran continuar jugant com fins ara,  mentre els espanyols fan al seu Parlament les seves lleis que els interessa a ells.

Endavant les Atxes!!

  1. Jo també ho sento! L’acostumo a anomenar el parlament del zoo.
    Qué es pot esperar d’una institució que té la seva seu en un lloc que simbolitza l’opressió contra tot un poble, “la ciutadella”, i que, a més, és just, porta per porta, al costat del zoo?
    Un museu més, com la resta d’instal·lacions que l’envolten!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!