Junts pel Sí té el mandat de les urnes per tirar endavant la legislatura.

Cada opció electoral, d’entrada, en té els seus propis resultats i no els d’una l’altra.

Junts pel Sí no té majoria absoluta al parlament però és la força més votada amb diferència amb una folgada majoria de 62 escons. Les CUP han més que triplicat escons i en tenen 10. Però ni els votants de Junts pel Sí  en tenen 72 escons per fer Mas president ni els de la CUP en tenen 72 escons per continuar el procés si ara es convoquessin noves eleccions.

Es a dir, si Artur Mas vol governar com a president haurà de buscar uns altres suports al parlament. Si la resta de Junts pel Sí vol continuar el procés però, hauria de trobar unes altres alternatives diferents a la presidència del seu número 4 de la llista.

Perquè Junts pel Sí té el mandat de les urnes a tirar endavant la legislatura, d’una o altra manera. No són les Cups a qui pertoca aquest paper. Unes altres solucions, com la convocatòria de noves eleccions, suposarien la falta de confiança, el cansament i desencís dels votants catalans. Unes noves eleccions  serien el suïcidi polític de la coalició electoral àmpliament majoritària o l’Hara-Kiri d’Artur Mas. 

Cal energia i tirar endavant la legislatura, Junts pel Sí ha de trobar la via.

Està clar quina força ha de liderar la legislatura.

Està clar quina força ha de liderar la legislatura.

Afegeix un comentari