Vitis vinifera Cataloniae. Relats eròtics per amants del vi

Em va arribar un llibre que només encetar les històries, per tenir lliures les mans i amb una poder beure una copa, he llegit sobre un faristol Vitis vinifera Cataloniae. Relats eròtics per amants del vi.

No cal dir que recomano la lectura d’aquesta fàbrica d’escalfors a les entrecuixes, obra de Vicent Palatsí. Es tracta d’un reguitzell de relats eròtics dins els marc principal que enllaça directament amb el Decameron de Boccacchio. L‘expressió literària, plena de sentit de l’humor, no abandona l’acció àgil i desenfadada en descriure minuciosament els avatars amorosos.

Els pensaments dels personatges exposats desvergonyidament i amb molta gràcia de vegades  fan incursions en la lírica i la metafísica…

Gran riquesa de trames que perfectament contextualitzades en les comarques de Castelló i València li donen un alt grau de versemblança (crec haver tingut contactes amb alguns dels personatges femenins). La forma  natural en que s’insereixen les explicacions sobre vins de les nostres terres entre escomesa i escomesa m’han fet gaudir encara més de la seva lectura.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.