LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

6 de febrer de 2010
0 comentaris

ELS COMUNISTES D’INICIATIVA FAN FRONT COMÚ AMB PSCI I PPE EN CONTRA DE LA CESSIÓ D’ESPAIS PER FER CONSULTES CIUTADANES A LA CIUTAT DE BARCELONA

El president del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, va defensar ahir en el ple, una nova proposta d’aprofundiment democràtic per assegurar de facto la participació ciutadana en les decisions locals.

Portabella ho va fer interpel.lant directament a l’alcalde perquè afecta directament a un aspecte fonamental de la democràcia que és la participació ciutadana i l’aprofundiment democràtic.

La proposta, que no ha obtingut el suport del PSC, ICV i el PP, no ha prosperat , a causa de la negativa del govern en cedir quotes més altes de poder a la ciutadania. Textualment, la proposta tan sols demanava “facilitar la realització d’activitats que fomentin la participació i les consultes ciutadanes organitzades des del teixit associatiu de la ciutat que ho sol·licitin, si s’escau cedint espais i/o equipaments públics, i que comptin amb el suport d’un nombre representatiu d’entitats registrades en el Fitxer General d’Entitats Ciutadanes (com a mínim un 10% d’aquestes entitats)”. En canvi, el debat –pujat de to per la intervenció del PP especialment – s’ha centrat en un punt que no esmentava la proposició: les consultes ciutadanes per la Independència.

“No pateixin –ha afirmat Portabella- ja els hi presentarem de manera inconfusible la proposta per a la consulta ciutadana independentista i ja tindrem el debat qua arribi el moment”. “Aquesta és una proposició d’interès general que arriba amb la voluntat de facilitar la normalització de les consultes ciutadanes i que pretén combatre la desafecció ciutadana cap a les institucions i la política”. Però, segons Portabella “vostès no parlen del què diu aquesta proposició perquè no tenen cap argument per votar en contra” ha sentenciat.

Portabella critíca que Iniciativa donés suport a la consulta pel deute extern i ara no ho faci a la seva proposta. Davant la negativa dels grups del PSC i PP, amb la complicitat d’ICV, Portabella interpreta que “vostès volen guardar-se el dret a a l’arbritrarietat i creuen en una democràcia unidireccional” després de recordar la consulta pel deute extern i de la onada d’accions amb motiu de la guerra de l’Iraq. Portabella s’ha adreçat especialment a ICV per advertir-los que “no es pot estar a missa i repicant” fent-lo notar la seva contradicció i manca de coherència entre “allò que diuen i allò que fan segons els hi va bé”.

Què es pot esperar de comunistes amb pell d’ecopijos verds….? Res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!