EUROTOPIA

Pensar localment per actuar globalment i pensar globalment per actuar localment.

10 de juny de 2016
0 comentaris

El principi de la fi; punt d’inflexió.

Facebook me recorda la publicació, ara fa cinc anys, de la impressionant fotografia de la concentració espontània davant de la comissaria de Sapadors (antiga caserna militar i avui també CIES) per alliberar als detinguts, produïts en l’atac de la policia contra els manifestants en l’acte de la constitució de la huitena legislatura de les corts valencianes.

Sapadors g

Eixe dia, el moviment 15M estava en plena emergència, per altra banda, la banda mafiosa i corrupta del PPCV acabava de guanyar per majoria absoluta,  i en les corts valencianes celebraven l’acte de constitució.

Al carrer, des de la matinada, nombrosos indignats s’havien concentrat i esperaven als parlamentaris per a manifestar-les el seu rebuig. La policia va desallotjar les portes i van establir un perímetre de seguretat, però alguns agents van carregar de manera desproporcionada i innecessària contra els manifestants, com a conseqüència una desena de manifestants van resultar ferits, vuit agents contusionats i cinc manifestants detinguts.

Per la vesprada els indignats concentraren mes de 7.000 persones front a les dependencies policials, convocades a traves de les xarxes socials. Marxant desprès cap la Ciutat de la Justícia, fins a que a les 12 de la nit els cinc detinguts quedaren en llibertat.

Va ser el principi de la legislatura mes convulsa que jo haja conegut. Quatre anys mes tard el parlament i el govern canvià radicalment, el PP encara amb majoria però insuficient, no va poder crear govern, i Compromís i PSPV formaren el govern #aLaValenciana.

Justament en aquella jornada, Compromís actuà decididament recolzant als indignats, (un diputat Joan Ponce, va rebre un colp de la policia en els aldarulls del mati i Monica Oltra, estigué ben present en les concentracions de la vesprada) això li va donar un recolzament popular que li va permetre actuar amb la contundència i valentia durant la legislatura que li va permetre un gran èxit electoral a Compromís i la vicepresidència per a Monica Oltra al març de 2015.

El dilema que hi ha ara en España és: L’electorat i el PSOE van a permetre un govern del PP #ALaValenciana 2011 o pel contrari van a facilitar un govern #ALaValenciana 2015, perquè si els ‘maleïts’ es pensen que amb un govern del PP tindran pau, s’equivoquen, ja ho han vist… no hi haurà pau per als  maleïts.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!