Indústries i caminars.

Bloc de Sílvia Martínez

22 de març de 2010
0 comentaris

Decidim sobre moltes més coses de les que pensem, creiem o respectem.

No recordo quant fa que anotava
  aquestes coses. Ronden en una
preocupació general sobre el que
acompanya les decisions, què fem,
sabem, en diem. També m’ho miro
al costat de les declaracions,
manifestacions i accions
públiques.
I tot plegat en relació amb la política,
la consciència, els intents que
algun cop m’he olorat de justificar
decisions com a càlcul de màquines i
les aberracions que ens escoltem
els catalans pel que fa a la decisió
com a dret i garantia democràtiques.
La cosa s’agreuja si ens mirem altres
aspectes de la vida i convivència
encara més delicats on trobo
penetren mancances i sobrances
en aquest terreny.

Anotava:

Decidim sobre moltes més coses de les que pensem, creiem o respectem. Diria que aquí tenim una feina urgent d’esclariment i de les reclamacions que calguin.

Com estem en època de canvi, moment de canvi, en procés de canvi polític, social, humà, d’una magnitud i abast considerable, pot passar (i malauradament passa) que gent deshonesta s’apropiï indegudament de la realitat.

El tema de la decisió és un aspecte, un àmbit, un punt, un espai; un detall bàsic en la gestió del que tenim al davant i l’actualitat. I se segueix que si avancem bé en aquest punt, les mentides històriques cauen pel seu propi pes, i Espanya tindrà una bona feinada per a fer catàleg de llibres i publicacions mentideres en nom i a l’empara d’un estat podrit i de la seva corrupció de la democràcia i de la representació.

Els ciutadans tenim feines més agradables, si no és que ens vulguem apuntar al Manteni-miento.

Sobre la idea de canvi aprofito per anotar que tinc pendent la lectura del treball d’en Miquel Bauçà. Segur que ens va bé, segur que ens és menester, segur que ens pot ajudar a entendre què ens cal fer, en llegir el que aquest home ens ha explicat sobre el canvi.

I acabo amb una preocupació que he trobat de bon matí. Avui, que la segona onada de consultes populars sobre la independència després d’Arenys de Munt, al costat dels treballs de preparació de la tercera onada que serà el 25 d’abril d’enguany, (s’acava…)

Veig que sí tinc data de referència, el 28 de febrer d’enguany. I em sembla que el final venia al cas d’algunes declaracions de líders polítics que ataquen aquest referèndum que tenim en marxa.
Tant se val, no crec que puguin aguantar gaire més els qui ataquen les consultes, els anatidemòcrates al poder representatiu podem dir que tenen poc futur polític al costat del que hem propiciat i promogut en les consultes sobre la independència.

Les declaracions, accions i omissions, reconeixements i menysteniments respecte al referèndum que anem fent ens donen molt bon criteri per a fer valoració de polítics i de ciutadans. Sí, per aquí em sembla rondava el que havia d’acabar l’escrit. Cada dia una mica més clar per l’exercici del dret i cada dia una mica més fosc pels qui voldrien mantenir la degradació de la democràcia que impera o imperava.

…………………………
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/129699
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/77142

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!