TocDeQueda

Pensaments, anècdotes i paraules aproximades

30 de setembre de 2007
Sense categoria
3 comentaris

I aquesta la podem cremar?

Seria divertit de comprobar des d’un punt de vista estríctament jurídic si cremar Toni Albà vestit de Juan Carlos I podria considerar-se un delicte d’injúries a la Corona. S’agraeixen (això, sempre!) cometaris divertits i de tota mena, però si algú pogués aclarir "seriosament" aquesta hipòtesi fent ús d’arguments jurídics seria d’allò més interessant. No hi ha dubte que estem davant d’un cas per a juristes de prestigi.

De fet, si fem servir una equació lògica -que, fins i tot, "qualsevol Borbó podria entendre" (ho escric entre cometes per poder al·legar davant un hipotètic juí que feia broma); com deia, si fem servir la lògica més elemental, cremar la foto de Toni Albà seria una acció d’enaltiment a la Corona -és a dir, de bon español!-, car estàs cremant una paròdia del Rei -és a dir, algú que se n’està mofant- i si cremes aquell qui se’n fot del Rei vol dir que d’allò que estàs en contra és de Toni Albà i de la seua crítica a la Corona, oi?

Què en penseu? Podrem cremar fotos de Toni Albà en la mani del 9 d’octubre?

NOTA: Insisteix, algú pot respondre en termes legals la qüestió?

  1. El tema que els molesta no és la crema de retrats per si mateix (s’assemblen més al borbó o menys) si no els objectius polítics que es busquen amb la crema d’aquestos.

    Imagina’t que ara es fica de moda (entre la població anti-monarquica) cremar retrats del borbó… i es crea un debat al voltant de la qüestió de rere fons (monarquia si o monarquia no?)

    Per altra banda, és curiós com el sector periodístic "progre" que tant va recolzar a la revista Jueves, ara callen o miren cap a altre costat amb tot el rebombori que ha succitat el tema aquest… 

    I la millor manera de parar-ho és criminalitzar als qui ho han fet, o acusar-los de bàndals, o millor encara, de pro-etarres. Tot amb una finalitat: que no és qüestione la monarquia. 

    Al pas que anem, tu també podries ser citat a declar davant el jutge Marlasca pel simple fet de incitar a la crema de fotos -siguen de Toni o de Juan Carlos- durant la manifestació del 9 d’octubre. I qui sap si comdemnat per injuries.

    Buscar un cap de turc, que pague per tots els demés. És la seua estratègia per a parar la flama.

    Que no s’apague la llum!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!