Primer estiu…

Una de les moltes coses divertides de tenir un fill és observar com, de mica en mica, va fent la primera vegada de tot: primer somriure, primera protoparaula, primer coll dret, primera caiguda, primer gateig… Òbviament, també hi ha una primera vegada de moments i, precisament avui, Marcel enceta el seu primer estiu: marxem de vacances! Ell no n’és conscient i l’única cosa que percebrà és que l’espai més familiar i propi que coneix desapareixerà per un període de temps inusualment llarg. També notarà que s’incrementa notablement això d’estar-se a una cadireta incòmoda mentre observa rera el vidre de la finestra un món canviant i en moviment. Es probable que els biorritmes i les rutines vitals que hem anat introduint es vegin també una mica alterades i no puga menjar broquil a l’hora de dinar. En tot cas, no ho trobarà a faltar perquè no hi ha res com el pit de la mare i, d’això, no li’n faltarà.

Primer estiu… Val a dir que no és una “primera vegada” qualsevol; l’estiu és l’estació de gaudir, de jugar a l’aigua, de passar-ho bé, de veure a les cosines, als iaios i al tiet i les tietes; de fer festa, de viatjar, del primer amor, del segon, del tercer… L’estiu és l’estació més anhelada pels infants i el jovent i Marcel està a punt d’encetar aquesta experiència vital. Per ell, encara no hi ha massa diferència entre una estació i una d’altra, més enllà de l’espatarrant calor que fa. Però no tardarà en percebre la màgia dels estius, com bé han fet son pare i sa mare durant tants anys. Ara, també per a nosaltres, és el primer estiu amb Marcel. Molt diferent. Igualment intens i joiós.

Bones vacances!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *