Pau Alabajos

TEORIA DEL CAOS

11 d'abril de 2008
3 comentaris

Guillem Agulló, quinze anys després

Resulta difícil d’explicar: que un jove siga assassinat per les seues idees no m’acaba d’entrar en el cap. Que un mitjà de comunicació prenga partit per un assassí i encete una campanya de difamació contra Guillem i la seua família, immediatament després de la seua pèrdua irreparable, no em sembla ni ètic ni moral. Rellegir els articles i els retalls de premsa d’aquella època significa reviure un moment molt negre de la història del País Valencià, un dels més foscos que em vénen a la memòria. I tornar la vista al present és encara més decebedor: comprovem dia a dia que les coses no han canviat substancialment, que 600 agressions feixistes en un any són moltes per a un País com el nostre. Que des del govern espanyol es promou una Llei de Partits per a posar en fora de joc l’esquerra abertzale, però que no existeix una ferma voluntat d’eradicar el feixisme dels nostres carrers. Que la impunitat cada volta és més flagrant. Que la mort de Carlos Palomino és la història repetida. Que les ràdios, les televisions i els diaris de hui pateixen d’amnèsia i emmudeixen la gravetat dels fets basant-se en la llei de mercat. Que els nostres governants, una vegada més, no estan a l’altura de les circumstàncies i obvien l’efemèride per irrellevant. Que la transició democràtica és una fal·làcia. Una puta mentida.

  1. perfectament el dia que assassinaren Guillem Agulló. encara conservo aquella ràbia. La denúncia que fas al post és realment dramàtica. en canvi, la llei antiterrorista només és aplicada a uns. Democràcia! Salut des de l’Ebre.

  2. Avui tots tenim el mateix sentiment de ràbia…
    I és que tens raó, és tot una puta mentida, però em de lluitar contra aquells que intenten enganyar-nos i sobretot no oblidar…

    Feia temps que no passava per aquí…

    salut Pau!

  3. És molt injust el que passa en aquest país, el poc respecte que es té al nacionalisme de les comunitats autonomes, i que es miri tant de portar tot cap al nacionalisme espanyol. Què es pensen que tots volem ser com ells? No es pot tenir idees contraries a les espanyoles? Pq no es respecten altres cultures que no siguin la pura i dura nacionalista espanyol? El govern valencià no entenc perquè té tant poc respecte i estimació per les seves errels culturals i que tanquin els ulls davant casos com aquest. Jo els fotaria una denuncia a la comunitat europea perquè aixó és una vergonya. No es pot marginar d’aquesta manera a qui té pensaments diferents i estimació per les seves errels i que davant d’un problema no es puguin sentir recolzats ni pel seu propi govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!