Associació Cultural El Torrelló

Bloc d'activitats i iniciatives (Carmina Ribés Falcó)

25 de novembre de 2010
Sense categoria
0 comentaris

Visita d’en Pau Alabajos

Des del Lectorat de Català a Amiens estem organitzant per a la propera setmana diversos actes que giren entorn de la música i que tindran com a protagonista el cantautor de Torrent Pau Alabajos. Tindrem l’oportunitat de seguir-lo en dos àmbits distints que ens permetran conèixer la seua tasca de ben a prop.

En primer lloc, en Pau s’encarregarà de presentar als estudiants de català de l’Université de Picardie Jules Verne el taller musical L’herència de la Nova Cançó, amb el qual, tot ajudant-se del guix i la guitarra, farà un repàs al panorama de la cançó d’autor als Països Catalans. Es remuntarà als darrers anys del franquisme per tal d’acostar-nos al context en què apareix el moviment cultural de la Nova Cançó; Raimon, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor o Lluís Llach seran peces clau en aquest repàs. Des d’ací avançarà per explicar-nos com es van viure les primeres passes de la democràcia a l’Estat espanyol i com va influir aquest procés polític en la Cançó. Finalment, Pau ens esbossarà el panorama actual en el qual apareix i alhora es consolida tota una nova fornada de cantautors que, a l’igual que els seus predecessors, també tenen molt a expressar.

Durant aquesta setmana hem estat preparant a classe el taller que, de fet, en Pau ja ha presentat en altres indrets gràcies a les col·laboracions realitzades amb diversos lectorats. Així, hem analitzat amb els estudiants algunes cançons (tant dels “pares” com dels “fills” de la Cançó) i hem confeccionat també un llistat de qüestions que els mateixos estudiants s’encarregaran de preguntar al nostre convidat.

Més enllà de les activitats que realitzarem al Campus de la universitat amb els estudiants, hi ha programats dos concerts a ciutat en els quals tractarem de fer descobrir al públic amiénois i picard la proposta musical del nostre cantautor. Aquests seran el proper dimarts 30 de novembre i el dimecres 1 de desembre. Tota una oportunitat per donar a conèixer a companys i curiosos la nostra llengua i així una miqueta de la nostra cultura.

No oblidem, per acabar, la visita guiada per Amiens que ens prepararan per a l’ocasió els estudiants de tercer nivell. De ben segur que serà tot un plaer!

(En fitxer adjunt hi trobareu el cartell dels concerts que realitzarà Pau Alabajos a la ciutat d’Amiens)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!