BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

BiCiCORRiOLS REPETIM AL MONTSANT. 3a. PART: A LLEVANT DE LA SERRA 15.05.2016

20160515_152224(2)

Per Martí Montserrat

Un cop tots preparats i amb un pícnic carregat ens acomiadem fins la tarda d’en Jordi Pou, guarda de l’alberg Racó de la Finestra, i d’en David Ribas, amics retrobats després de molts anys. Amb en Jordi sobre tot ara ja fa forces anys, havíem fet cents de sortides per anar a escalar, per tota la península, molt per França i fins havíem arribat a anar un estiu a escalar a l´Ogre, al Nord de Noruega, …que dir… milers de records … el temps passa i van canviant les coses i les aficions.

Ens dirigim al pantà de Margalef per la carretera i flipem amb les vaumes i parets carregades vies d’escalada esportiva a banda i banda de la carretera. Algunes d’elles tant desplomades que hi han deixat les cintes exprés posades i encara s’aprecia més el desplom en veure-les penjar dels autèntics sostres de conglomerat foradat… sento nostàlgia dels anys passats enfilant rocs i gaudint de racons meravellosos, però tot això ja fa temps que ha quedat enrere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot canvia i ara estem aquí per gaudir de la natura i dels amics d’altre manera, molt més dinàmica i divertida… ara això si…suant la cansalada.

Un cop a l’envasament continuem per la riba Sud per un corriol ple de graons de fusta i que puja i baixa tot resseguint la llera del pantà.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un cop deixada la cua del pantà s’acaben per fi els graons i passem a tocar del Mas de Soleràs i la seva bucòlica vauma. Continuem per sinuós i tècnic corriol on tot sovint ens veiem obligats a posar peu a terra .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Creuem el rierol del torrent del Vidalbar just a la cruïlla amb el riu Montsant i anem a observar la gran cova de l’Argamassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dubtem per on continuar ja que el camí puja el grau per passar per sobre de la cova i fa uns ressalts rocallosos que els hem de fer amb la bici a l’esquena i mig grimpant.

Ja per millor camí anem avançant per corriol tècnic amb nombrosos ressalts de pedra que ens fan treballar de valent. Anem serpentejant tot remuntant el riu Montsant sempre vigilats per agulles i parets de diferents mides i formes espectaculars.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arribem al pont penjat i cruïlla de camins que si el travesséssim ens portaria a Sant Bartomeu, però nosaltres seguim ara per GR direcció a Sant Antoni tot passant per les codolles Fondes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un cop as Sant Antoni aprofitem per fer un mos i un refrigeri tot recuperant forces i reomplint el camel, doncs ja no trobarem aigua fins ben amunt.

Tram ràpid per pista, tot passant per Santa Magdalena. La pista ressegueix la falda del cingle i ens ofereix bones vistes de la llera agrícola d’Ulldemolins, que el tenim a tocar. Just abans del collet Roig trenquem a l’Oest per una pista amb fortes rampes emporlanades fins arribar al collet de Miragüeros, on fem reagrupament mentre gaudim de les extenses vistes sobre la serra de Prades.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En aquest punt deixem la pista i ens endinsem per un bonic corriol al bosquet de l’obaga de la Roca Corbatera. Dura pujada amb trams impossibles i d’altres que deixant-hi la carcanada es poden acabar fent. Un cop guanyada la carena, el camí es difícil i força aeri, és molt divertit i variat fins arribar a dalt de Roca Corbatera 1163m.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Per fi som al punt més alt de la sortida i comencem a carenejar per l’ample llom, les vistes son immenses a cada costat. Al sud la Serra del Montsant queda tallada pel cingle característic, formant una barrera i donant una imatge de castell inexpugnable. Al nord forma una de sèrie de barrancs, parets, cingleres, carenes, engorjats formant un laberint de torrents els quals tots tard o d’hora van a parar al riu Montsant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molts trams de la serra Major son ràpids i amanits per ressalts tècnics. Xalem de valent, i el grup però es comença a estirar… per sort està ple de cruïlles que ens fan consultar el mapa per tal de no errar la ruta i ens anem reagrupant.

A tota velocitat i embriagats per l’ambient, el grup avança desbocat per l’eufòria fins al Piló dels Senyalets 1109m. Punt important on ens reagrupem i aprofitem per controlar el planell, per tal d’estar atents al trencant del Clot del Cirer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Curt però divertit descens amb sorpresa final que per sort una família excursionista ens avisa a temps.

Passant-nos les bicis entrem al Clot, flanquejat per una vauma en forma de ferradura quedant un prat verd amb un enorme Noguer al bell mig … i al seu darrera un regalim en forma de cascada es recollit per uns abeuradors esgraonats en forma descendent… siiii senyoooor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Realment es un racó màgic , bucòlic, preciós i l’aprofitem per fer-hi parada i recuperar forces.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un cop saciats seguim la marxa remuntant pel PR C-14 fins trobar altre cop la carena direcció a la Cogulla 1063m. Seguim xalant com canalla pel tècnic sender carener i a ritme frenètic passem el Portell de la cova del Nogues.

20160515_151102(2)

En un tram ràpid compro una espectacular parcel·la…si senyor una bona parcel·la.

Per sort sense conseqüències greus, però trasbalsat i masegat pel fort mastegot que acabo de tenir, m’equivoco de camí i comencem un fantàstic i esportiu descens. No ho veig clar però entre una cosa i una altre… anem a parar a l’ermita de Sant Salvador.

Ens hem equivocat , però… quina bona equivocació!!! Hem flipat amb el difícil i divertit descens.

Ara per recuperar el traçat marcat haurem de remuntar fins el Mas Serrador, dura…duríssim sender que en forta pujada, i en constant flanqueig ens fa acabar els torrons.

Un cop recuperada la carena i traçat marcat, comencem el trencat però ràpid descens del Serrall del Maiango fins arribar altre cop al Poble de Margalef, amb moltes ganes de cerveseta i xerinola.

Ha estat una molt bona volta si senyor, una volta autentica Bicicorriols !!!

Les fotos d’en Joan: cliqueu aquí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.