BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

CRESTA N/O DEL PIC DE L’INFERN. 24.09.2013

Per Martí Montserrat

L’Andreu en Ferran i jo deixem el cotxe a l’aparcament de l’estació de Vallter i a bon ritme ens dirigim al famós Coll de la Marrana, tot seguit comencem a flanquejar de forma ascendent la falda del Bastiments,  direcció la  collada de Comamitjana. En un tres i no res remuntem fins el pic de Fresers (2836m), que

serà el primer cim de la jornada, per baixar tot seguit fins el Portell dels Gorgs. Tenim el pic de l’Infern a tocar, però nosaltres baixem tot flanquejant per una tartera direcció un collet ( 2686m) penjat sobre els estanys de la Coma de l’Infern.

Seguim flanquejant direcció al Nord de l’estany gran i el voregem. Tot seguit remuntem la petita carena que ens separa del circ de Carança i comencem l’ascensió a la famosa cresta N/O de l’escarpat pic de L’Infern. De mica en mica, a mesura que anem progressant va agafant verticalitat i ambient alpí. Es deixa fer sense masses problemes i a més no es gaire obligada i la majoria de gendarmes i ressalts es poden evitar per l’oest. Nosaltres però la resseguim al màxim pel seu fil, regalant-nos uns aeris passos de III variat, que ens fan gaudir d’allò mes.Un cop al pic de l’Infern (2869m) comencem la tornada passant pel Portell i tot carenejant fem cap el cim inferior de la Vaca (2820m). Continuem tot voltejant fins el cim de Tirapits (2799m) i baixem direcció als Aigols Podrits tot passant per la aresta/cresta del Malinfern.

Un cop als Aigols enllacem amb el camí GR11 que sense ja  complicacions ens portarà al coll de la Marrana i a posteriori al pàrquing de l’Estació Vallter.

Sortida molt recomanable per aquells que els agraden els ambients alpins  i vulguin fer l’Infern de forma diferent i elegant.

Gràcies companys

Bicicorriolaires:  Andreu ,  Ferran i  Martí

Les fotos d’en Martí: cliqueu aquí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.