BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

PEL LLUÇANÈS AMB LA FLACA I SOL 20.03.2011

Per Pep Famadas

Qui m’hagués dit fa un any que em passaria un matí dalt d’una bici de carretera, tot sol, voltant per aquests mons de Déu. Es veu que aquella passa de l’any passat que tots vam patir amb el temps va a més. Sí nois. Al final ens acabaran agradant i tot aquestes maquinetes tan febles.

M’he de passar 4 hores a Vic. Opció A: Veure la filla com juga a basquet. Opció B: Voltar per la ciutat dels Sants. Opció C: Pedalar amb la flaca. Ni cal que us digui quina és l’escollida. Com que en una mala hora em vaig deixar endur com un xaiet cap a l’escorxador i em vaig apuntar a una cursa (de carretera!!), ara toca al menys pedalar una mica. La colla també surt amb flaques. D’altres ho van fer d’amagatotis la setmana passada. També els divendres a la tarda… Això no té aturador.Miro la web de la Unió Ciclista de Vic i escullo una de les excursions que tenen programades, de 90 km, que és el compto que puc fer. Em decanto per la zona del Lluçanès en lloc de Les Guilleries, que per feina ja la conec força.

La ruta és Vic, Sant Bartomeu del Grau, Santa Eulàlia de PuigOriol, Lluçà (carretera del nostre estil), Prats de Lluçanès, La Torre d’Oristà, Oristà, i vario la ruta inicial tot tornant a Sant Bartomeu del Grau i Vic per no passar per una carretera massa ampla. Tot solet. Sense parar ni a un coca-cola. Tres hores i mitja seguides. Més o menys 90 km (no tinc pila) i potser 1.300 m de desnivell. Prou bé, per anar sense pastors ni ramat.

Quins collons, si és que m’ha agradat i tot!. La comarca sens dubte ajuda molt. Quin país que tenim. I quin tindríem si no ens xuclessin la sang.

Pep Famadas

Foto: Sant Eulàlia de PuigOriol de l’Anna Mora de Panoramio.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.