BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

AMB LA FLACA CAP A CENTELLES 07.01.2011

Per Joan Lladó

El dia de Reis l’Anscari passà un sms preguntant a qui anava bé de sortir divendres. No tothom feia festa ni tothom treballava. Deixem-ho aquí. Li vaig confirmar que jo sortiria, però amb la magre. Així vam quedar. Vaig preparar un parell de rutes per fer des de casa i les vam revisar a la plaça abans d’emprendre la marxa: amb una pretenia anar cap a les Guilleries i amb l’altra cap al Bertí/Moianès.

Ens posàrem d’acord amb la del Bertí per una qüestió d’horaris. En Manel havia de ser d’hora a casa.

Així doncs, sortírem a quarts de vuit de la plaça en Manel, l’Anscari, en Martí i un servidor vers l’antiga carretera d’Argentona que ens portaria cap a Parpers.  Continuaríem després cap a Cardedeu, Marata, LLerona, l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells i l’enfilada fins a Sant Feliu de Codines. Després seguírem per la bonica carretera de Sant Miquel del Fai que transcorre, tot flanquejant, l’imponent penya-segat damunt la vall del Tenes.

Superat el santuari, seguim, tot fent-la petar, pel camí de can Serís que ens abocarà a la carretera que uneix Sant Feliu de Codines amb Centelles. Carretera pràcticament sense trànsit i molt recomanable quan hom vol fer aquesta ruta i enllaçar-la amb el Collformic.

La nostra idea fora d’arribar a Centelles i pujar al Puigsagordi, tal i com proposà en Martí, pèro encara hem d’esmorzar. Anem al centre del poble i cerquem a la plaça Major un bar on ens facin uns entrepans.

Seiem plàcidament i ens cruspim els entrepans. En Manel no s’ho pot prendre amb tanta calma i paga la seva part quan encara ha de fer la darrera queixalada. Nosaltres fem el cafetó i com que hem decidit d’anar tirant avall sense presses, encara tenim temps de fer-nos unes fotos amb el conjunt escultòric de la plaça centellenca.

Prenem l’autovia i per evitar-ne alguns trams, travessem Aiguafreda i El Figaró pel seu casc urbà, pel que era l’antiga carretera. Deixem l’autovia i entrem a la Garriga per prendre la carretera que tot pujant, ens menarà a Samalús. Arribarem a Cànoves després de fer un curt i ràpid descens. Amb en Martí  ens alternem al capdavant fins a Cardedeu.

Quan travessem Cardedeu, ens hi trobem molt de trànsit. Pot ser que sigui per la influència del proper centre comercial de la Roca que avui enceta les rebaixes. En travessar el pont de l’autopista veiem cues als accessos del referit centre. Hi ha d’haver gent per tot.

Coronem el Collet, darrer cim de la jornada, i arribem a Mataró amb 118 quilòmetres a les cames.

Bona represa. Fins la propera.

Joan LLadó.

Les fotos: cliqueu aquí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.