BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

VOLTA AL PORT DEL COMTE AMB ESQUÍS 08.02.2009

Per Martí Montserrat

Molts dubtes fins l’últim moment doncs anuncien  tramuntana forta als extrems de Catalunya i al Pirineu. Després de vàries trucades cap company de Mataró pot sortir a fer esquí de muntanya. Però davant la insistència  d’en Xarli i d’en Jordi, i la temptadora proposta d’anar al Port del Comte, fa que a les 10h de la nit em decideixi a pujar i trobar-nos allà.

Pujant m’emprenyo amb mi mateix perquè fa molt de vent i a dalt de les carenes es veu com s’aixeca la neu i crea uns espectaculars núvols. Per fi arribem a l’estació i tot vola pels aires, el desànim es total però …ens canviem i comencem la volta . Entre pistes d’esquí avancem direcció el cim de l’Estivella. El vent segueix bufant de valent però anem guanyant alçada per un torrent  que ens porta a l’aresta cimera .
Aquí el vent ens mortifica i no ens deixa de fuetejar, fent de l’ascensió un calvari.  Un cop som al cim l’espectacle és màxim, poder veure bona part del Pirineu occidental, el  Pedraforca, els Rasos de Peguera, el Montseny, St Llorenç del Munt i Montserrat al mateix temps, es fantàstic! Ràpidament baixem en direcció N cap el Clot de Rebost.
Mentre carreguem piles comentem el fabulós descens que hem trobat i l’enorme abundància de neu.  Després del descans toca pujar a la Tosseta Pelada  passant per Prat Llong . Un cop aquí avancem per un bosc carregat de neu, molta però que molta neu .Tot serpentejant entre els arbres carregats de blanc gaudim de valent aquest moment  màgic.
Arribem al cim i comprovem que el vent ha afluixat molt  i, un altre cop, podem disfrutar de les meravelloses vistes. Carenejant fins el cim del Pedró dels quatre Batlles, em venen a la memòria molt bons records de quant varem  pujar-hi amb bicicleta .
Fem un boníssim descens pel Torrent de Clot Fondo i entre boscos fins arribar al cotxe. Es tard i tinc compromisos. M’he de despedir dels dos veritables homes de les neus ( Jordi i  Xarli ) per fer camí cap a casa.
Gràcies per convèncer-me,  amics.

En Rampes

Les meves fotos: cliqueu aquí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.