BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

VOLTA AL PUIGSACALM 20.03.2008

Per Andreu Calvó

Si per alguna cosa serà recordada aquesta volta és, sens dubte, pel kit gastronòmic d’en Manel. Ens va sorprendre a l’hora de fer un mos amb un fantàstic tovalló de fil de color rosa. Evidentment estem davant d’un exemple d’educació…. que molts tindríem que seguir, però ja se sap; a l’escola alguns van aprofitar millor el temps.

Ja que la canalla tenia ganes de sortir a passejar, els hi vaig organitzar una excursió per aquesta zona situada al NE de la comarca d’Osona. Després del preceptiu esmorzar a Sant Pere de Torelló, deixem el cotxe al coll de Bracons, pujant ja es pot veure l’impacte del futur eix Vic-Olot. Comencem a caminar direcció sud, baixem passant per El Falguerar fins a creuar la carretera a tocar de Cal Santpere, continuem sempre planejant.

Can Capdevila és la darrera masia que trobarem durant la matinal. A partir d’aquí el camí es comença a tancar i en algun tram és una mica perdedor, però la nostra perícia ens fa infal·libles, o això ens pensem. Deixem enrere els vestigis de Can Cargol i Can Lleida, ara el sender es torna costerut. El fred de primera hora ja ha desaparegut i amb ell, la roba. Des de el Puig de Banús el camí ressegueix el marcat esperó que ens durà al peu de la Canal Fosca. Es tracta d’una canal amb trams equipats amb esglaons i passamà de ferro, amb els que es sortegen els trams més verticals. Resseguint la canal, arribem al peu del Puig Corneli amb magnifiques vistes cap als Pirineus: Canigó, Costabona, Bastiments, Puigmal,….

Seguim cap al Coll de Joanetes i esquivant alguna placa de gel i restes de calamarsa ens enfilem per un magnífic bosc cap al Puig dels Llops, foto de rigor i cap al rei de l’excursió: el Puigsacalm. Com que el vent era una mica empipador i la gana ja apressava, baixem fins un collet i fem una queixalada; alguns tenen que buidar abans de començar a menjar, serà cosa del dòping? Com ja he comentat anteriorment i podeu veure a les fotos, el tovalló va marcar un abans i un després de la volta. La tornada la farem carenejant per sota del Puig de les Cibaderes i els Tosells, després d’una pèrdua momentània del camí i una nova deposició, que vas prendre Carles?, anem a petar a la Collada de Sant Bartomeu i d’allà a Bracons. Al final 6 hores i gairebé 1000 metres. A veure si aquest tipus de sortida es repeteixen mes sovint. Adeuuuuuuuuuuuuuuuu

Hi vam anar l’Anscari, en Manel, en Carles i jo.

Fins aviat,

Andreu Calvó

Les fotos de l’Andreu: clica aquí.

Les fotos de l’Anscari: clica aquí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.