BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

CAP A LA BASSA DEL SENGLAR 23.09.2007

Per Joan Lladó

Aquest diumenge hem quedat a la plaça un xic més tard perquè a les set encara és fosc. A dos quarts de vuit doncs, vuit corriolaires ens hem dirigit cap a Argentona per anar, fent un xic de volta, a la Bassa del Senglar. Si en Martí ho diu, cap allà hem d’anar.

Passem els camps erms de la Casa de la Por i enfilem pel corriol de Can Riera fins a flanquejar per arribar a La Barca. No sé pas perquè, però suo com mai. Podrien ser els dos-cents quilòmetres de pistes i no està avesat als corriols? O bé les pastilles noves del disc que freguen? Els companys que pugen més de pressa del compte? Estrany.

D’allí en descens fins la Font Picant. Travessem Argentona i per Sant Sebastià anem a cercar la riera de Clarà. A l’alçada de Can Calau, girem amunt per agafar el camí de llevant que ens mena a la Font d’en Quico. Passem la Font del Castanyer i enfilem fins el Mal Pas. D’allí per pista fins el coll de Matacabres i girem a llevant cap a la Font del Llop. Abans d’aquesta girem a la dreta per començar l’ascens cap a la Brolla de l’Abril. Fem aturada a la Bassa del Senglar abans de començar el trialer descens. El llot provocat per les pluges d’ahir ens ha malmenat el descens en el trams amb grans lloses car hi relliscàvem. Però fins i tot així, ha estat divertit. Hom sempre hi gaudeix.

Pugem fins el Coll de Gironella i en un fantàstic descens degut a la humitat del terra, arribem a Can Mañana. A mitja baixada hem hagut de decantar entre tots un pi que mig barrava el pas.

A tocar del mas trobem una colla de motards que intentaven de pujar pel corriol que ni coneixien i amb prou feina es podien aguantar damunt la moto. Els diem que el camí és tot aixargallat fins dalt i decideixen de recular.

Al coll del cementiri d’Òrrius m’acomiado dels companys i pel Camí dels Burros baixo cap a casa.

Fins la propera,
Joan Lladó.

Els corriolaires: Adrià T., Anscari N, Joan Ll., Joan V., Jordi C., Marcel T., Martí M. i Valentí T.

Distància recorreguda: 43 km.
Desnivell + acumulat: 930 m.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.