Propòsits literaris per al 2015

L’any passat em vaig proposar comentar cada dia una de les anècdotes que Los hijos de los días d’Eduardo Galeano conté per als 365 dies de l’any. No vaig poder passar dels 20 dies; va ser impossible anar dia a dia i, al final, la cosa va quedar en l’oblit. No obstant això, enguany m’he marcat uns altres propòsits literaris; sé que és proposar-se alguna cosa per a acabar no fent-la, però la idea és portar els propòsits endavant. Sota aquests “propòsits literaris”, confegiré una llista de llibres que cal llegir necessàriament en aquesta vida que Déu Nostre Senyor ens ha donat, i d’altres que em ve de gust rellegir i que requereixen més atenció que una simple lectura. D’aquests, almenys sis els hauré d’haver llegit quan arribe el pròxim 31 de desembre. La idea, per a bé anar, és llegir un llibre d’aquests cada dos mesos, fer-ne algun comentari (que no té per què ser en aquests dos mesos exactament) o llegir el que han dit altres sobre el llibre en qüestió -articles, crítiques, ressenyes. Quina és la finalitat? Cap. Bé, sí, descobrir què amaguen les pàgines d’aquests llibres i allò que hom anomena el “gaudi de la lectura”. Molt idíl·lic, i etcètera, tot (si açò fóra un audiovisual ara clavaria l’exclamació del Shin Chan del “uoooh!”). Els llibres, que poden ser més a mesura que avancen les setmanes, són els següents:

El quadern gris, de Josep Pla.

Diccionari per a ociosos, de Joan Fuster (relectura).

Assaigs. Llibre primer, de Michael de Montaigne.

Ulisses, de James Joyce.

Divina Comèdia. Infern, de Dante Alighieri.

Odissea, d’Homer.

Decameró, de Giovanni Boccaccio.

Contes 1, d’Edgar Allan Poe.

Cien años de soledad, de Gabriel García Márquez.

– Breviari d’un bizantí, de Josep Iborra.

– Mentre parlem. Fragments d’un diari iniciàtic, d’Enric Sòria.

– Faust, de J. W. Goethe.

Les metamorfosis, d’Ovidi.

Spill, de Jaume Roig.

– Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell (relectura).

– Don Quijote de la Mancha, de Miguel de Cervantes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *